GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Karın Ne Zaman Şişer Ve Büyür? Gebelikte İkiz Ve Tek Bebekte Karın Ne Zaman Büyümeye Başlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Karın Ne Zaman Şişer Ve Büyür? Gebelikte İkiz Ve Tek Bebekte Karın Ne Zaman Büyümeye Başlar

Hamilelikte Karın Ne Zaman Şişer Ve Büyür? Gebelikte İkiz Ve Tek Bebekte Karın Ne Zaman Büyümeye Başlar

Hamilelik sürecinde anne adayları her konuda oldukça dikkatli davranırlar. Hem sağlık alanında hem de ruhsal alanda gelişen durumlar dikkate alınmalıdır. Hamilelik döneminde karnın ne zaman şişeceği de merak edilmektedir. Hamilelikte karın ne zaman şişer ve büyür? Gebelikte ikiz ve tek bebekte karın ne zaman büyümeye başlar tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelik sürecinde anne adayında çok büyük değişimler olabilir. Gebeliğin çeşitli dönemlerinde fiziksel ve ruhsal değişimler olabilir. Gebelik döneminde ikiz ya da tek bebekte karnın ne zaman şişeceği ise merak edilmektedir.

Hamilelikte Karın Ne Zaman Şişer ve Büyür?

Gebeliğin ilk aylarını atlattıktan sonra karın da hızlı bir şekilde büyümeye başlar. Anne adayı da bu süreçte kilo almaya başlar. Göbeğin büyüme boyutu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Göbek boyutu genel olarak hamileliğin hangi aşamada olduğunu gösteren bir detay değildir. Anne adayının genel fiziksel yapısına ve gebeliğinin durumuna göre hamilelik evresi değişebilir.

Hamilelik evresi ve göbeğin büyüklüğüne göre bebeğin kilosu da değişmez. Kadınlarda hamilelik süreci farklılık gösterebilir. O nedenle karın dışarıdan bakıldığında küçük görünse bile aslında bebek büyüktür. Özellikle hamilelikte karnın şişkinliğine bağlı olarak bebeğin cinsiyeti de belli olabilir. Özellikle halk arasında göbeğin sivri oluşu erkek bebek olacağını belli etmektedir. Hamilelikte ortalama 20. haftadan sonra karın da büyümeye başlar. Bu hamilelik döneminde değişiklikler görülebilir.

Gebelikte İkiz Ve Tek Bebekte Karın Ne Zaman Büyümeye Başlar?

Gebelikte karnın büyümesi çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Anne adayının hamileliği ortalama 20. haftaya geldiğinde karın büyümeye başlar. Özellikle de 5. aydan itibaren annenin yapısal özelliklerine bağlı olarak karın bölgesi büyümeye başlar. Anne adayının fiziksel özellikleri de bu kapsamda belirleyici olmaktadır. Özellikle uzun boy ve ya kısa boya bakılarak karnın şişme oranı belli olabilir.

Zayıf ve ya şişmanlığa göre de karnın büyümesi olasıdır. Hamilelik döneminde anne adaylarının vücut yapısına göre karınlarının büyümesi de değişiklik gösterebilir. Özellikle ikiz bebek bekleyen annelerin karnı biraz daha büyük olacaktır. Tek bebek bekleyen anne adaylarının karnı daha küçük ebatlarda büyüyebilir. Çoğul hamileliklerde karnın büyüme oranı çeşitli değişiklikler gösterebilir. O nedenle gebelikte karnın büyüme süreci ortalama 20 haftadan sonra olabilmektedir.

Gebelikte Karın Büyüklüğü Neye Göre Değişmektedir?

Hamilelik sürecinde karın büyümesinin çeşitli etmenleri bulunmaktadır. Özellikle bir anne adayının fiziksel özellikleri karnın büyümesini etkilemektedir. Genellikle gebeliğin 20. haftası yani 5. ayından sonra karnın büyümesi görülebilir. Kadınların fiziksel özelliklerine bakıldığında karnın ortalama büyüklüğü de ortaya çıkacaktır.

Anne adayının uzun boylu ve ya kısa boylu olması da karnının büyümesini doğrudan etkiler. Ayrıca zayıf kişilerin karnı daha hızlı büyür. Ayrıca şişman kişilerde kilo nedeniyle karnın büyüdüğü de çok fazla anlaşılmaz. Bu nedenle kilosu olan kişilerde karnın büyüdüğü de geç belli olacaktır. O nedenle gebelikte karnın büyüme süresi genellikle kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Gebelikte Karnın Büyümesi İle İlgili Merak Edilenler

Gebelikte bebeğin gelişmesi ile birlikte karın da büyümeye başlar. Karnın büyümesi genellikle bebeğin de sürekli olarak büyüdüğü anlamı taşır. Hamilelik sürecinde rahim de göbek ile birlikte büyümeye başlar. Hamilelik sürecinden önce ortalama 70 gram ağırlığında ve armut şeklinde olan rahim bebeğin gelişmesiyle birlikte büyür. Özellikle de gebeliğin sonunda bunun ağırlığı yarım kiloyu geçecektir. Hamilelik sürecinde genellikle 20. haftadan itibaren karın tam olarak belirginleşir. Anne adayının karnı genellikle 5. aydan itibaren net bir şekilde görülebilir. Bunun yanı sıra karın da büyümeye devam eder.

False