GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Kabızlığa Ne İyi Gelir? Gebelikte Kabızlığa İyi Gelen Bitki Çayları, Egzersizler Ve Yiyecekler (Doğal Çözümler)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Kabızlığa Ne İyi Gelir? Gebelikte Kabızlığa İyi Gelen Bitki Çayları, Egzersizler Ve Yiyecekler (Doğal Çözümler)

Hamilelikte Kabızlığa Ne İyi Gelir? Gebelikte Kabızlığa İyi Gelen Bitki Çayları, Egzersizler Ve Yiyecekler (Doğal Çözümler)

Hamilelik sürecinde anne adaylarının pek çok detaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle hamilelik döneminde kabızlık en büyük sorunların başında gelmektedir. Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Gebelikte kabızlığa iyi gelen bitki çayları, egzersizler ve yiyecekler (Doğal Çözümler) nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte kabızlığa iyi gelen besinler tüketilmelidir. Özellikle de doğal yöntemler kullanılarak kabızlığın önüne geçilecektir. Bu süreçte gebelerin su tüketim miktarları da dikkate alınmalıdır.

Hamilelikte Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Hamilelik sürecinde anne adayları genellikle kabızlık yaşayabilirler. Normal yaşantı içinde kabızlık da oldukça zor bir durum olabilir. Mide ve bağırsak sisteminin yavaş çalışması nedeni ile kabızlık görülmektedir. Gebeliğin 20. haftasından itibaren demir takviyesi alınması ile birlikte kabızlık da yoğunlaşabilir. Bu noktada beslenme sisteminin düzenlenmesi gerekebilir.

Doğru beslenme sistemi ile kabızlık sorununa çözüm bulunabilir. Bunun yanı sıra günde en az 3 litre su da tüketilebilir. Bol su tüketmek ve bol lifli gıdalar ile beslenmek kabızlığa iyi gelecektir. Beslenirken lif ihtiyacını karşılamak için meyvelerin suyunu içmek yerine bu meyveleri yiyerek posasından da yararlanılabilir. Probiyotik açıdan zengin olan turşu, kefir ve yoğurt tüketmek kabızlığı önleyebilecektir. Hamilelikte kabızlık oldukça büyük bir sorun olarak ortaya çıkar. O nedenle beslenme düzenine de çok dikkat edilmelidir.

Gebelikte Kabızlığa İyi Gelen Bitki Çayları

Gebelikte kabızlığı geçirmek için bazı bitki çaylarını tüketmek işe yarayabilir. Özellikle sinameki çayı kabızlığı önlemesi ile bilinmektedir. Sinameki çayı doğal bir müshil olarak bilinir. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olan bu çayı hazırlamak için doğru adımlar izlenmelidir. Sinameki çayı bir su bardağı sıcak su ile iyice demlenir. Sonrasında demini alan çay da rahat bir şekilde içilebilir.

Gebelik sürecinde kabızlığı gidermek için Karahindiba çayı da içilebilir. Karahindiba çayında çinko, demir, potasyum ve yoğun miktarda mineraller bulunmaktadır. Karahindiba sıcak suda demlenerek hazırlanır. Düzenli tüketildiğinde ise kabızlık sorununu çözecektir. Ayrıca taze zencefil çayı da gebelikte kabızlığı gideren en etkili bitki çaylarından bir tanesidir. Mis gibi kokusuyla bilinen nane çayı da rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Nane çayı magnezyum, potasyum ve mineral açısından çok zengindir.

Egzersizler ve Yiyecekler (Doğal Çözümler)

Hamilelik sürecinde kabızlık çok sık görülebilir. Özellikle anne adaylarının tükettiği besinler ve hareketsiz yaşam nedeniyle de kabızlık sorunu doğabilir. Hamilelik sürecinde kabızlığı çözmek için doğru egzersizler yapılmalıdır. Bunun yanı sıra kabızlığı önleyen besinlerin doğru seçilmesi de çok önemlidir. Hamilelik sürecinde kabızlığı önlemek için geceden bir bardak suyun içine kuru kayısı ya da kuru erik eklenir. Bu şekilde lif oranı da artacaktır.

Tüm gece bekletilen su sabah uyanıldığında meyvesi yenilerek suyu da içilmelidir. Bunun yanı sıra lif oranı yüksek besinler tüketilmelidir. Portakal, mandalina ve benzeri besinler tüketilir. Bu şekilde kabızlığa da çözüm bulunabilir. Gebelerin günde bir kase yoğurt tüketmeleri de kabızlık sorununa iyi gelecektir. Ayrıca gün içinde tüketilen suların içine limon ve bal eklenerek tüketilmelidir. Sıcak limonlu ballı su güçlü bir antioksidandır. O nedenle kabızlığın da önüne geçilir. Sıvı erik suyunun tüketilmesi de kabızlık sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Hamilelik sürecinde kabızlığı ortadan kaldırmak için belli başlı egzersizler yapılmalıdır. Günde bir saatlik yürüyüş bile kabızlığı önler. Hoca eşliğinde yapılan hamile yogası ve benzer sporlar da kabızlığı ortadan kaldıran çözümlerden bir tanesi olarak ön plana çıkar. Hamilelik sürecinde kabızlığı önlemek için doğru beslenme metotları kullanılmalıdır. Egzersiz ve doğru beslenme ile kabızlık önlenebilir.

 

False