GeriEtkinlikler Hamilelerin ve Annelerin Dikkatine!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelerin ve Annelerin Dikkatine!

Hamilelerin ve Annelerin Dikkatine!

Yeni Anne dergisi artık çok daha kapsamlı!

Yeni Anne dergisi artık çok daha kapsamlı içeriğiyle raflarda! Annelik, hamilelik, bebek, çocuk, cinsellik, güzellik, astroloji, size özel tavsiyeler ve çok daha fazlası “Yeni Anne” Haziran sayısında...

Dosya- Tatile girerken… Tatilde ne kadar ders çalışmalı?

Başarılı bir karne her çocuğun, ailesinin ve eğitimcilerin seveceği bir sonuç. Aynı zamanda çocuk için bu durum yaz tatilinde kısıtlanan özgürlüklere yeniden kavuşma, istediği kadar oyun oynama ve eğlenceye bol bol zaman ayırma anlamına geliyor. Peki, bu sınırsız özgürlük ve eğlencenin içinde eğitimin yeri var mı?

Röportaj- Fatih Çekirge ve Levent Üzümcü ile babalık üzerine

Fatih Çekirge: Ben 365 gün babayım!

Hurriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Fatih Çekirge, gazetecilik başarılarıyla dolu bir kariyere sahip. Çekirge’nin yoğun iş temposunun yanında sürdürdüğü bir sorumluluğu daha var: Babalık görevi. 18 yaşındaki kızı Eylül ile 11 yaşındaki oğlu Kuzey’i ve onlarla olan ilişkisini tüm samimiyetiyle anlatan Fatih Çekirge ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Levent Üzümcü: Her evliliğin çocuktan öncesi ve sonrası vardır

Ebru’nun eşi, Ada ve Batu’nun babası ünlü tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü ile ailesi ve iş hayatı üzerine keyifli bir sohbet yaptık. Levent Üzümcü ödüllü çalışmaları, 20 yılı geçen oyunculuk kariyeri boyunca her daim kaliteli işler içerisinde yer almış bir oyuncu. Çevresine ve toplumsal olaylara duyarlı bir insan olan Levent Üzümcü ile yaptığımız keyifli sohbeti beğeneceğinize eminim.

Bebeğim sağlıklı mı?- Bebek gelişimine dair bilinmesi gerekenler

Bebeğinizin en hızlı büyüdüğü dönem anne karnında geçirdiği süre boyunca gerçekleşiyor. Dünyaya geldikten sonra da sizin tanıklığınızda gelişimine devam ediyor. Ancak bazen içimizde onların büyümelerinin normal sürecinde olup olmadığı konusunda tereddütler olabiliyor.

Çocuk sağlığı- Mevsim geçişleri çocukları etkiliyor

Baharı doya doya yaşadığımız ve yaza hazırlandığımız bu ayda özellikle çocukları etkisi altına alan mevsim hastalıkları anneleri tedirgin ediyor. Mevsim geçişleri ile birlikte ortaya çıkan bahar nezlesi, polen ve alerji, ishal, kronik öksürük ve kronik sinüzit önlem alınmadığı takdirde çocuklarımızı tehdit ederken bizleri de düşündürüyor.

Klimalar- Klimalar çocukları hasta mı ediyor?

İklim değişikleri ve mevsimlerin dışında hava değişiklikleri, önceleri sadece yazın kullanılan klimaların yaz-kış kullanılmasına neden oluyor. Haliyle aşırı sıcaktan rahatsız olanların sıklıkla tercihi yazın gün boyu klimaları açık bırakmak.

Hamilelikte eşler- Hamilelikte eşini elinde tutmak

Hamilelik bir kadın için hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan zor bir süreçtir. Bir yandan değişen vücudunuz ve büyüyen karnınız diğer yandan bebeğinizin gelişimi için kaygılarınız, hormonlarınızın da devreye girmesiyle sizi farklı ruh hallerine sokar. Bu duygusal geçişler bir de bakmışsınız ki eşinizle olan ilişkilerinize zarar veriyor. Eşiniz günden güne kendisini ikinci plana itilmiş, yalnız ve uzak hissediyor. Oysa hamilelikte de eşlerinizi elinizde tutmanız çok kolay.

İçinizdeki bebek- Bebeğin anne karnındaki serüveni sevgiyle başlar

Bebeğin gelişimi kadın ve erkek iki insanın birbirini sevmesiyle başlar. Zira bir süre sonra sevgilerinin ürününü kucaklarına almak yataklarında aralarına alıp onunla oynamak isterler. İşte bu istek ve niyetle bebek gelişmeye başlar.

Gebe kalmak- Hamile kalmak için 10 şeye dikkat!

Hamile kalmak istiyorsunuz. Hem de hemen. Peki, bu süreci hızlandırmak için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz? Örneğin vücut ağırlığınız ve egzersizler hamile kalmanızı kolaylaştırır mı? Pozisyon ve tekniklerinizden birlikte olma sıklığınıza, yumurtlama dönemi takibinden beslenmenize kadar dikkat etmeniz gereken 10 önemli nokta bu yazımızda…

Yaz hamileliği- Hamile olmak yazın da güzel aslında

Güneşin kendini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde “Yaz hamileliği de bir başka zormuş” dediğinizi duyar gibiyiz. Sıcaklar sizi ne kadar bunaltırsa bunaltsın, yaz hamileliğinin de keyfi başka. Bir kere ince giyiniyorsunuz. Zaten hamileliğinizden dolayı fazla kilolarınıza bir de kıyafetlerin ağırlığını eklemiyorsunuz. Hava soğuk olmadığı için istediğiniz zaman yürüyüş yapabiliyorsunuz. Yine de güneşin dik olduğu saatlere dikkat edin! Ve en önemlisi de yazın bereketinden ve bolluğundan faydalanıp taze meyve sebze yiyorsunuz. Daha ne olsun!

Diyet- Şok diyetler şok ediyor

Yaz gelince bize bir haller oluyor. Aklımıza ilk olarak kışın aldığımız fazla kilolar ve bu kilolardan nasıl kurtulabileceğimiz geliyor. Tabi en basit yolu seçiyoruz. Çok kısa zamanda ve çarçabuk bu fazlalıklardan kurtulmayı. Şok diyetler de burada devreye giriyor.

Diyette altın çilek faktörü

Şok diyetten vazgeçtik geçmesine ama şu her derde deva toksin atıcı, gençleştirici, hazmı kolaylaştırıcı ve diyeti destekleyici bitkiler ve bitki çaylarından da vazgeçmeli mi? Örneğin altın çilek diyetimizde yer almalı mı, almamalı mı?

Astroloji- Sınav stresi her burcu farklı etkiliyor

SBS için geri sayım başladı. Şu sıralar sınava girecek çocuklar için en heyecanlı günler… Bir yandan sınava hazırlanıp bir yandan okulunu bitirmeye çalışan çocuklar kendilerini yoğun stres altında hissedebiliyor.

Derginizle birlikte Ailenizin Mutfağı ekinin 6. sayısını almayı unutmayın! 

False