GeriHamilelikte Sağlık Hamileler yazın nelere dikkat etmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamileler yazın nelere dikkat etmeli?

Hamileler yazın nelere dikkat etmeli?

Yaz mevsiminde anne adaylarını bekleyen tehlikeler nelerdir? İşte ayrıntılar...

Hamilelik uzun ve zor bir süreçtir. Fiziksel ve ruhsal birçok değişime neden olan hamilelikte yazın anne ve bebek sağlığı için her konuya dikkat etmek gerekir. Artan sıcaklıklar özellikle hamileleri daha çok etkilemektedir.

YETERLİ MİKTARDA SIVI TÜKETMEMEK DÜŞÜK TEHLİKESİ YARATIYOR!

Günlük hayatta dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan biri olan su tüketimi hamilelikte yazın hayati önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında vücutta meydana gelen sıvı kaybından olumsuz etkilenmemek için hamilelerin yazın günlük 10-12 bardak su tüketmeleri gerekiyor. Eğer su tüketmekte zorlanıyorsanız taze sıkılmış meyve suyu ya da asitsiz ve kafeinsiz içecekler tercih edebilirsiniz. Normal bir birey günlük ihtiyacı olan sıvıyı almazsa geçici halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetler hissederken hamilelerin yazın gerekli sıvıyı almamaları erken doğum ve düşük tehlikesi gibi ciddi sorunlarla karşılaşmalarına sebep oluyor.

Hamileler yazın nelere dikkat etmeli

YAZIN GIDA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

Hamilelik döneminde olan kadınların diğer insanlardan farklı olduğu unutulmamalıdır. Yazın yiyecekler sıcağın etkisiyle daha çabuk bozulur bu nedenle mutlaka hamileler yazın alışveriş yaparken son kullanma tarihinden önce üretim tarihine bakmalı ve üretim tarihi en yakın olan ürünü tercih etmelidir. Bozulmuş ürün tüketimi normal bir insanda gıda zehirlenmesiyle atlatılabilirken hamileler için hayati risk taşır ve bebeğini kaybetmesiyle sonuçlanabilir.

[fotogaleri=949] 

HAMİLELER GÜNEŞE NE ZAMAN ÇIKMALI?

Güneşin faydalarının yanı sıra zararları da mutlaka bilinmelidir. Güneşe çıkarken özellikle saatine dikkat edilmelidir. Sabah saat 10’dan önce ya da akşamüstü 16.00’dan sonra güneşe çıkılmalı, kesinlikle 11.00-14.00 saatleri arasında güneşe çıkılmamalıdır. Hamileler yazın güneş ışığına direkt maruz kalmamalı, dışarı çıkmak zorundaysa mutlaka şapka ve kimyasalı az olan yüksek faktörlü bir güneş kremiyle kendisini korumaya almalıdır. 

 

Hamileler yazın nelere dikkat etmeli
 

HAMİLELER YAZIN DENİZE GİRERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

  • Havuz yerine deniz tercih etmelisiniz.
  • Kramp girmesi hamilelerde yazın daha fazla olduğu için mutlaka yanınızda biri olmalıdır.
  • Öğle saatleri yerine sabah saatlerinde ya da akşamüstü denize girmelisiniz.
  • Vücudu fazla sıkmayan gebeler için özel tasarlanmış mayolar giymelisiniz.
  • Eğer hamileliğinizin ilk üçüncü ayındaysanız denizde 20 dakikadan fazla kalmamalısınız. Hamileliğin diğer evrelerinde bu süreyi uzatabilirsiniz.
  • Sıcak çarpmasına engel olmak için uzun süre güneşlenmemelisiniz.

HAMİLELER BANYO YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

[video=hurriyetaile_video/55000000000030333.flv]

False