GeriHamilelikte Beslenme Hamileler de pilates yapar!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamileler de pilates yapar!

Hamileler de pilates yapar!

Peki, pilates yaparken hangi malzemelere ihtiyacınız var?

Dönemimizin en yaygın sporu haline gelen pilates, anne adaylarının da favori sporu haline geldi. Kasları çalıştırıp, kan akışını düzenleyen ve sıkılaşmak için birebir olan pilates, anne ile anne karnındaki bebeğin hareketlerini birlikte senkronize ederek, bütünleşmelerini ve iyi birtakım arkadaşı olmalarını sağlıyor.

DOĞUMA HAZIRLIK NİTELİĞİNDE!

Hamile pilatesi için işinin uzmanı olmuş, bilirkişiler tarafından çeşitli özel merkezlerde pilates eğitimi verilmektedir. Bazı devlet hastanelerinde de hamile pilatesi için özel pilates eğitimi verilmeye başlanmıştır. Hamile pilatesi sayesinde anneler daha kolay normal doğum yapabileceğinden, bu eğitim teşvik edilmeye başlanmıştır. 

Çocukluk yıllarını astım ve romatizma gibi hastalıklarla geçiren Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş, 100 yıllık bir geçmişi olan, faydaları ve sonuçları kabul görmüş bir spordur pilates.

Herkes gibi anne adayları da düzenli olarak ve uzman yardımıyla birlikte pilates yapmaları sonucunda günlük işlerini daha kolay ve her zamanki gibi doğal akışını bozmadan gerçekleştirebilirler. Özellikle nefes alıp vermeyi daha doğru bir şekilde yapılmasını sağlayan hamile pilatesi, bu sebeple normal doğum öncesi bir hazırlık aşaması olarak kabul edilmiştir.

HER AYA ÖZEL FARKLI BİR HAREKET MEVCUT

Pilates egzersizlerinde çeşitli büyüklüklere sahip toplar, bantlar, yastıklar ve hafif ağırlıklar kullanılır. Hamile pilatesinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, anne adaylarının bu egzersizi yapma aşamasında, çeşitli sakatlıkların ya da zorlanmaların önüne geçilmesi açısından, yetkili uzmanlar tarafından yapılmasıdır. Hamile pilatesi, gebelik döneminin her ayında yapılabilmektedir fakat bu dönem boyunca sürekli hareketler değişmektedir. Anne karnındaki bebeğin her ay daha farklı bir organının gelişmesi ve duyularının sürekli farklı aylarda tamamlanmasından dolayı, hamilelik dönemde her aya özel farklı pilates egzersiz hareketi vardır.

HAMİLE PİLATESİNİN FAYDALARI

HAMİLE PİLATESİNİN FAYDALARIndan bahsetmek gerekirse; hamilelik döneminde yapılan doktor kontrolü altındaki yürüyüşlerden tutun da, hamile pilatesindeki egzersizlere kadar bütün sporlarda, vücut endorfin hormonu salgılar, bu sayede anne adayları fiziksel ve psikolojik rahatlama hissedecektir; daha az gel-gitleri olacaktır ve dolayısıyla daha az duygusallaşacaklardır. Yapılan egzersizler sayesinde kontrollü kilo alımı gerçekleştirecekler; hamilelik dönemi boyunca diyabet riskini ciddi bir oranda azaltmış olacaklardır.

Hamile pilatesi sayesinde, dönem boyunca bahsedilen ve şikayetçi olunan bel ve sırt bölgelerinde oluşan kas ağrıları azalacaktır. Çünkü egzersiz, bahsedilen bölgelerin güçlenmesinde en büyük yardımcılardan biridir.

Anne adaylarının kasları güçlenir ve denge kontrolü artarak gelişmeye devam eder. Hamile pilatesi sayesinde hamile anneler, normal doğuma daha iyi konsantre olarak hazır hale gelirler. Böylece doğum esnası daha kolay geçecektir. Hamilelik dönemi boyunca kol ve bacaklarda bulunan şişlikler, ödemler gözle görülür bir şekilde azalır.

Hamile pilatesinin hareketleri sayesinde kaslar sürekli çalışır. Bu sayede anne adaylarında sıkça görülen kabızlık sorunu da ortadan kalkacaktır. Aynı zamanda hamilelikte ve daha sonrasında görülen idrar kaçırma problemleri de ortadan kalkar. Anne adaylarının karın kasları güçlenir ve direnci artar. Böylece doğum sonrasında ‘fit anne’ kervanına siz de katılabilirsiniz! Hamile pilatesi sayesinde hem fit hem de daha enerjik olacağınızdan şüpheniz olmasın! Ayrıca, çocuğunuzun gelecek dönemdeki atletik yapısını da belirlemiş olacaksınız.

Hamile pilatesi sayesinde, prematüre bebek doğum riskini azaltmış olur, çocuğunuzun daha zeki olmasını sağlarsınız.
Aynı zamanda bu dönem içerisinde sigara kullanımını bırakamamış annelerin de hamile pilatesinden sonra sigarayı bıraktığı gözlemlenmiştir. Egzersizi düzenli ve devamlı olarak gerçekleştirdiğiniz sürece bağışıklık sisteminiz güçlenir ve hamilelik esnasında hasta olmanızı engellemiş olursunuz.

HAMİLE PİLATESİ İÇİN GEREKLİ OLAN HER ŞEY!

Uzman görüşü almış ve sonrasında da hamile pilatesine başlamaya karar vermiş herkes için en uygun pilates setlerini hepsiburada.com’da bulabilirsiniz! Pilates minderi, pilates çemberi, pilates denge topu, ağırlık topu, pilates ipi, pilates çubuğu, pilates topu için gerekli olan pompa ve denge yastığına kadar hamile pilatesi için gerekli olan her şey! Hem de fırsatlarla donanmış bir şekilde tüm anne adaylarını bekliyor. Ayrıca birçok ürünün kargosunu bedavaya getirerek, ürünlere süper hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Alışveriş sepetinize eklediğiniz her şey ayaklarınıza kadar gelmeye, gelirken de mutlu etmeye devam ediyor!

Süper fırsatlar için hepsiburada.com’u takipte kalın!

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False