GeriHamilelik Hazırlığı Hamile kalma şansı o dönemde daha yüksek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamile kalma şansı o dönemde daha yüksek

Hamile kalma şansı o dönemde daha yüksek

Bebek sahibi olmak isteyen birçok kişinin hamile kalması yaklaşık 6 ay kadar sürüyor ve aralarından sadece yüzde 85’ i o yıl içinde bebek sahibi oluyor. Hamile kalma sürecini hızlandırmak isteyenler dikkat! İşte, yapılan araştırmalara göre hamilelik şansının en yüksek olduğu zaman dilimi…

Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre spermlerin 24 saatlik biyolojik saati bulunuyor ve spermlerin de en etkili oldukları saatler ise sabahın erken saatleri. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin ilkbahar aylarında sabah 07:30'dan önce seks yapmaları gerekiyor.

Zürih Üniversite Hastanesi uzmanları 25-40 yaş aralığındaki tedavi gören 7.068 erkeğin meni örneklerini inceledi. Örnekler sperm yoğunluğu, toplam sperm miktarı, hareketliliği ve biçimi bakımından çapraz kontrole tabi tutuldu.

Hamile kalma şansı o dönemde daha yüksek

MENİ YOĞUNLUĞU O AYLARDA ARTIYOR

Dailymail’de yer alan habere göre, Dr. Brigitte Leeners 'erkeklerin meni kalitesinin hem 24 saatlik hem de biyolojik ritme göre çeşitlilik gösterdiğini' belirtti. Dr. Brigitte, bulguların ayrıca doğurganlık tedavisi yoluyla hamile kalma şansını da arttırmada kullanılabileceğini söyledi.

Bulgulara göre; mart, nisan ve mayıs aylarında menilerin yoğunluğu en yüksek seviyeye ulaşıyor. Ama yaz aylarında önemli bir düşüş yaşanıyor.

Ulusal Sağlık Sistemi'nin verilerine göre her yedi çiftten biri çocuk sahibi olma konusunda sıkıntı yaşıyor. Çalışmalar, bu durumların yüzde 50'lik kısmına yakının meni kalitesindeki düşüşten kaynaklandığını gösteriyor.

Uzmanlar bugünlerde sperm örnekleri üzerinde yapılan çalışmaları desteklerken bulguların dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyorlar.

Prag'da bulunan IVF Cube adlı kliniğin direktörü Dr. Hana Visnova, 'sperm toplamanın her tedavi prosedürünün hayati bir parçası' olduğunu belirtti. Visnova, sperm miktarı düşük olan erkeklerin sabah seksine körü körüne bağlanmamaları, tedavi yoluna da başvurmaları gerektiğini vurguladı.

GEBELİK HAFTASI HESAPLAMA

False