GeriNasıl Yapılır? Hamam Otu Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Hamam Otu Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamam Otu Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Hamam Otu Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Hamam Otu Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Hamam Otu Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Hamam otunun insan vücuduna pek çok faydası vardır. Bu nedenle hamam otu yağı ülkemizde yaygın olarak kullanılır. Peki pek çok derde deva olan hamam otu yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Hamam otu yağı faydaları nelerdir ve kullanımı nasıl olur? İşte hamam otu yağına dair bütün merak edilenler.

Hamam otu yağı ülkemizde birçok bölgede üretilen sağlığa son derece faydalı olan bir yağ çeşididir. Bu yağ farklı şekillerde kullanılabilir.

Hamam Otu Yağı Nedir?

Hamam otu içeriği oldukça değerli olan bir bitki çeşididir. Ülkemizde özellikle Kahramanmaraş ilinde yetişen hamam otu bitkisi; Fas, Cezayir ve Tunus gibi ülkelerde de yaygın olarak yetiştirilir. Bu bitkiden elde edilen yağ hamam otu yağı olarak adlandırılır.

Hamam Otu Yağı Nasıl Yapılır ve Elde Edilir?

Hamam otu yağı, taze hamam otunun zeytinyağı dolu cam kaplarda karanlık ve nemsiz ortamlarda bir süre bekletilmesiyle elde edilir. Hamam otu yağının kalitesini hamam otunun tazeliği ve doğallığı etkiler. Hamam otu ne kadar tazeyse hamam otu yağı da o kadar aromalı ve faydalı olur. Yağ içinde yeterli süre bekletilen hamam otları rengini ve içeriğini yağa tamamen geçirdiği zaman kaptan alınır ve geriye sadece hamam otu yağı kalmış olur.

Hamam Otu Yağı Ne İşe Yarar?

Hamam otu yağı, sahip olduğu etkiler sebebiyle özellikle kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan bir yağ çeşididir. Düzenli hamam otu yağı kullanımı vücuttaki kıl problemini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Hamam otu yağı tüy dökmeye yarar ve seans şeklinde düzenli kullanım kılların tamamen ortadan kalkmasını sağlar. Hamam otu yağı eski dönemlerden beri istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan yöntemler arasındadır.

Hamam Otu Yağı Neye İyi Gelir?

Hamam otu yağı kadın ve erkekler tarafından vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak amacıyla kullanılan bir yağdır. Bu nedenle de oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hamam otu yağı ülkemizde Osmanlı Dönemi'nden beri yoğun olarak kullanılmaktadır. Jilet veya tıraş makineleriyle kesilen tüylerin daha sert ve kalın çıkmasının aksine, hamam otu yağıyla dökülen kıllar kıl köklerinden düştükleri için zamanla incelip seyrekleşir. Bu da doğal epilasyon olarak oldukça etkili bir yöntem oluşturur.

Hamam Otu Yağı Faydaları?

Hamam otu yağı istenmeyen tüylerden acısız ve hızlı bir şekilde kurtulmayı sağlar. Ağda, jilet ve epilasyon gibi yöntemler sonrasında tüylerin daha sert ve kalın çıkması, cildi tahriş etmesi ve bazen dayanılmaz acılara sebep olması istenmeyen tüylerden kurtulmak için kalıcı bir çözüm oluşturmaz. Hamam otu yağı ise hem acısız hem de doğal bir şekilde tüylerden kalıcı olarak kurtulmaya yarar. Hamam otu yağının içeriğinin doğal olması ciltte herhangi bir şekilde tahriş veya kızarıklığa neden olmaz. Ayrıca hamam otu yağıyla tüyler jilet ve tıraş bıçağındakinin aksine köklerinden dökülürler. Böylelikle vücuttaki tüy miktarında düzenli kullanım sonucu ciddi oranda azalma ve seyrekleşme görülür. Bu nedenle hamam otu yağı özellikle kadınlar arasında çok popülerdir.

Hamam Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Hamam Otu Yağı Kullanımı

Hamam otu yağı, vücutta istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılır. Hamam otu toz veya yağ şeklinde cilde uygulanabilir. Ancak çoğu zaman hamam otu tozu ve yağını bir arada kullanmak daha hızlı ve kalıcı sonuç elde etmek isteyenler tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Hamam otu tozunun krem haline getirilerek istenilen bölgeye sürülmesi bölgedeki tüylerin dökülmesini sağlarken, hamam otu yağı yapılan işlem sonrası hem bölgeyi tedavi etmek hem de bölgedeki tüy çıkışını azaltmak ve cildi yenilemek için kullanılır.

False