GeriSağlık Haftada 2 kez yemek bu riski azaltıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haftada 2 kez yemek bu riski azaltıyor

Haftada 2 kez yemek bu riski azaltıyor

Düzenli olarak somon, ton balığı, sardalye veya uskumru tüketenlere sevindirici haber!

Haftada 1-2 kez somon, ton balığı, sardalye ya da uskumru yiyenlerin meme kanserine yakalanma riskinin azaldığı belirlendi.

"British Medical Journal" dergisinde yayımlanan araştırmada, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı ve beyin faaliyetlerini olumlu etkilediği bilinen omega-3 bakımından zengin bu balıkların meme kanserinden de
 koruyabileceği belirtildi.

Çinli bilim adamları, ABD, Asya ve Avrupa'dan 800 bin kadının katıldığı, 20 bin meme kanseri vakasına ilişkin 26 araştırmanın sonuçlarını değerlendirdi.

Bilim adamları, haftada 1-2 porsiyon yağlı balık yiyenlerin meme kanseri riskinin yüzde 14 azaldığı sonucuna vardı. 9 kadından birinin meme kanserine yakalandığını hatırlatan bilim adamları, yüzde 14'ün önemsenmeyecek bir oran olmadığına dikkati çekti.

False