GeriSağlık Gündelik işlerinizde kaç kalori yakıyorsunuz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gündelik işlerinizde kaç kalori yakıyorsunuz?

Gündelik işlerinizde kaç kalori yakıyorsunuz?

Kaç kalori yaktığınıza dair doğru bir analiz için yapılacak en iyi şey bir kalori hesaplayıcısı kullanmaktır. Bu sayede ağırlığınızı ve çalışma zamanınızı girerek, uyku ve TV seyretme gibi günlük aktiviteler sırasında kaç kalori yaktığınızı öğrenebilirsiniz. Çünkü bu aktiviteler sırasında bile kalori yakmaya devam edersiniz. İşte, kalori yakmanızı sağlayan günlük basit aktiviteler...

YEMEK HAZIRLAMAK

Gündelik işlerinizde kaç kalori yakıyorsunuz

Yemekten önce ve sonra daha fazla kalori yakarsınız. 30 dakika boyunca market alışverişi yapmak 80 kalori yakmanızı sağlayabilir. Sadece marketin etrafında dolaşmak, raflardan bir şeyler almak kalori yakmak için yeterlidir. Üstüne bir de telefonda konuşursanız, 60 kalori daha yakarsınız. Yemek yedikten sonra bulaşıkları fırçalamak size her 30 dakikada 80 kalori yaktıracaktır. Bulaşıkları ovalarken ne kadar sert olursanız yakacağınız kalori miktarı da o derece fazla olur.

AYAKTA DURMAK

Gündelik işlerinizde kaç kalori yakıyorsunuz

Her gün yaptığınız kalori yakan çeşitli aktiviteler var. Çamaşırlarınızı yıkamak, duş almak ve giyinmek de kalori yakan en basit aktivitelerden. Giysilerinizi katlamak, içeri almak ve çamaşır makinesinden veya kurutucusundan çıkarmak yaklaşık 70 kalori yakmanızı sağlar. Giysileri yerleştirirken çekmeceleri açıp kapatarak, 100 kalori daha yakarsınız. Tüm bu işleri bitirdikten sonra kendinizi duşa attığınızda ovalama ve gerdirme işlemleriyle 70 kalori ve duştan çıktığınızda saçlarınızı kurutmak, makyaj yapmak, traş olmak gibi aktivitelerle de 110 kaloriden daha kurtulursunuz. 

OTURMAK

  
Gündelik işlerinizde kaç kalori yakıyorsunuz
  

Tembelleşirken biraz kalori yakmak çok güzeldir. Televizyon izlerken, müzik dinlerken ve hatta tuvalette otururken bile her birinden yaklaşık 35 kalori yakarsınız. Çünkü televizyon seyrederken kanalları değiştirmek için kumandaya uzanmak da kalori yakmanızı sağlar. Üzerine bir de kanal değiştirmek için ayağa kalkıyorsanız bu daha fazla kalori yakmak anlamına gelecektir. Aynı şekilde müzik dinlemek kalp atışlarınızı hızlandırabilir. Bu nedenle ayağa kalkıp dans etmeseniz bile en sevdiğiniz şarkıya eşlik etmek ya da şarkı seçmek bile size kalori kaybettirecektir. Garip gelecek ama tuvalette oturarak geçirdiğiniz 30 dakika size 30 kalori yaktırır. Her 30 dakika 30 kalori anlamına gelmektedir. Yine aynı şekilde otururken; dikiş dikmek 55, kağıt oynamak, 55 yazmak, 66 ve okumak da 66 kalori yakmanızı sağlar. 

False