GeriSağlık Göz Seğirmesi Neyin Habercisi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göz Seğirmesi Neyin Habercisi?

Göz Seğirmesi Neyin Habercisi?

Astigmat ve miyop göz seyirmesi ile başlar.

Halk arasında “sağ göz seyirdi mi hayra, sol göz seyirdi mi şer’e yorun” denilir, oysa uzmanlara göre gözünüzün sık sık seyirmesi gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir. Eğer gözlük takıyorsanız seyirme, göz numaranızın arttığına işaret edebilir. Göz Doktoru Op. Dr. Methiye Önder, konunun ayrıntılarına değindi.

Göz Doktoru Op. Dr. Methiye Önder, göz seyirmelerinin sık aralıklarla ve uzun süre devam etmesinin ciddi göz hastalıklarının işareti olabileceğini söyledi.

Göz Numaranız mı Arttı?

Gözlük takan hastalarda ise göz seyirmesinin göz numaralarının artması veya azalması anlamına gelebileceğine dikkat çeken Op. Dr. Methiye Önder şöyle konuştu: “ Gözlük takan hastalarda göz numarası düşmüş veya artmış olabilir. Kişi bunun farkında olmadan aynı gözlüğü takmaya devam ediyorsa, seyirme artabilir. Bunun yanı sıra göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı maddelerin girmesi sonrasında bunlara baglı olarak göz seyirmeleri olabilir ve devam eden göz seyirmelerinin sıklığı artabilir.”

Göz Yorulduğunda Seyirme Başlar

Aşırı yorulan gözün seyirme ile tepki verebileceğini ifade eden Op. Dr. Methiye Önder “Çoğumuz işimiz gereği, çok uzun süre bilgisayara bakmak zorundayız. İşte bilgisayar başında geçirilen uzun sürenin ardından evde uzun uzun televizyon seyredip, kitap okumak ise gözü iyice yoruyor. Göz ise bu yorgunluğa seyirme ile tepki verebiliyor” diye konuştu.

Göz Seyirmelerini Azaltmanın Yolları

Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmenin, mümkün olduğunca bilgisayar kullanımını azaltmanın, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etmenin göz yorgunluğuna bağlı göz seyirmelerini azaltmaya yardımcı olacağını dile getiren Op. Dr. Methiye Önder, gece yatmadan önce göz kapağına nemlendirici sürüp hafifçe kapak cildini yüz kemiğine dogru bastırarak masaj yapmanın yorgunluğa iyi geleceğini belirtti. 

False