GeriAlışveriş Göz çevresi kırışıklıklarına sebep olan 4 hata!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göz çevresi kırışıklıklarına sebep olan 4 hata!

Göz çevresi kırışıklıklarına sebep olan 4 hata!

İşte en sık yapılan 4 yanlış...

Farkında olmadan yaptığınız şeylerin göz çevrenizdeki kırışıklıkların artmasına ve derinleşmesine neden olduğunu biliyor musunuz? İşte en sık yapılan 4 yanlış:

1. Güneş gözlüğü takmamak

Güneşe çıktığınızda güneş gözlüğü takmıyorsanız, kırışıklıklara davetiye çıkardığınızı unutmayın. Aynanın karşısına geçin ve gözünüze güneş geliyormuşçasına gözerinizi kısın; oluşan çizgileri fark ettiniz mi? Bu çizgiler bir süre sonra tamamen sizinle kalabilir. Bir güneş gözlüğü alın ve sadece yazın değil, bütün sene kullanın; unutmayın özellikle karlı havalarda güneş çok daha parlaktır.

2. Gözleri ovuşturmak

Yorulduğunuzda, uykunuz geldiğinde ya da gözleriniz kaşındığında onları ovuşturmak neredeyse bir içgüdü. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak hemen çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız hemen bu alışkanlığınızdan vazgeçin.

Makyajınızı temizlerken de dikkatli olmakta fayda var; göz makyajınızı çıkartırken sert hareketlerle makyajınızı silmeyin ve göz makyajını kolayca, acıtmadan temizleyebilen yağlı kalıntı bırakmayan bir temizleyici tercih edin.

3. Yüzüstü uyumak

Yüzüstü yattığınızda sürekli aynı tarafın üzerine yatıyorsanız, yastıkla sıkıştırdığınız için uyku izleri bir süre sonra kalıcı hale döner. Bu nedenle, daha çok sırtüstü yatmaya dikkat edin. Sırtüstü uyumakta zorluk çekiyorsanız, ayağınızın altına bir yastık yerleştirmek daha kolay uyumanızı sağlayabilir.

4.Kırışıklıklardan sonra krem kullanmaya başlamak

Gözlerinizin etrafındaki deri çok daha ince olduğundan, göz çevreniz cildinizin diğer bölümlerine göre daha çabuk yaşlanır. Göz çevresi için kırışıklıkları beklemeden bir göz çevresi bakım kremi kullanın.


Radiance BoostTM Göz Çevresi Bakım Kremi kullanın 

Neutrogena'dan Radiance BoostTM göz kremini bir hafta boyunca düzenli olarak kullanın. Cildinizin canlandığını görecek, gözlerinizin çevresinde oluşan siyah halkaların ve şişliklerin görünümünde azalma hissedeceksiniz. Radiance Boost Eye Cream ayrıca ince çizgilerin derinleşmesini önlemeye yardımcı olur, tüm göz çevresini nemlendirir ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Türkiye'nin 1. Tercihi Neutrogena Göz Makyaj Temizleyicisi

Çalkalanınca aktif hale gelen formülü ile suya dayanıklı göz makyajını ve rimeli bile zorlanmadan ve gözünüzü acıtmadan kolayca temizler. Yağlı bir kalıntı bırakmaz.

Neutrogena® Yoğun Nemlendirici Gündüz Kremi

Neutrogena'nın günlük nemlendirici kremi cildinizdeki nem kaybını önler, nem düzeyinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlar. 15 faktörlü koruma özelliğiyle cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden korur. 12 saat süren etkisi klinik deneylerle kanıtlanan Intensified Day Moisture, su bazlı formülü sayesinde kolayca emilir, gözenekleri tıkamaz, cilt tarafından kolayca emilir.

False