GeriEtkinlikler Goran Bregoviç Herkesi Coşturacak!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Goran Bregoviç Herkesi Coşturacak!

Goran Bregoviç Herkesi Coşturacak!

İzmitlileri harika bir konser bekliyor.

5 Mayıs 2011 tarihinde 1. Uluslararası Roman Festivali kapsamında Goran Bregoviç sahne alıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez organize ettiği bu festival, İzmit Sekapark alanında düzenleniyor.

Festival, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü, yerli ve yabancı gösteri gruplarının davullu zurnalı tüm roman unsurlarının yer alacağı büyük bir kortej ile başlayacak. Festival gün boyunca sanatçılar, çiçekçiler, bohçacılar, at arabaları gibi aktiviteler ile renklenecek. Ayrıca farklı illerden gelen grupların halk dansları gösterisinden sonra “Hıdırellez Ateşi” yakılması ile devam edecek. Aynı akşam, dünyaca ünlü ve ülkemizde de çok sevilen Boşnak müzisyen Goran Bregoviç’in konseri yer alacak.

Festival programı ise şöyle:

16.00 Kortej Yürüyüşü 

Yürüyüş kortejinde: Lüleburgaz Davul ve Zurna Ekibi - kortej flaması, protokol, yerli ve yabancı gruplar, bin kişilik keman korosu, Büyükşehir Belediye Bandosu, davul-zurna ekipleri, çiçekçiler, sporcular, güreşçiler bulunacak. Kortej, belediye önünden başlayarak Mimar Sinan Köprüsü – Cami - Merkez Bankası – Gar – Sahil güzergahında devam ederek, Sekapark’ta sona erecek.

17.30 Halk Dansları Gösteriler

 İzmir, Düzce, Ayvalık, Sakarya yöresi Roman Halk Dansları

19.30 Hıdrellez Ateşi

21.00 Goran Bregoviç Konseri

False