GeriSağlık Gönül rahatlığıyla yiyin! İşte diyet yapanlara özel şekersiz aşure tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gönül rahatlığıyla yiyin! İşte diyet yapanlara özel şekersiz aşure tarifi

Gönül rahatlığıyla yiyin! İşte diyet yapanlara özel şekersiz aşure tarifi
Abone Olgoogle-news

Aşureyi çok seviyor ama “kilo alırım” endişesiyle şöyle ağız tadıyla, gönül rahatlığıyla yiyemiyorsanız bu haber tam size göre. Sağlıklı Yaşam Uzmanı ve Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, hem çok lezzetli hem de kalorisi düşük şekersiz diyet aşure tarifi verdi.

İçerisinde kuru baklagillerden meyvelere kadar envayi çeşit ürün bulunan aşure çok lezzetli olmasının yanısıra aynı zamanda kalorisi yüksek bir tatlı. Dr. Buğra Buyrukçu, çoğu kişinin severek yediği, kase kase tükettiği aşurenin muhteşem bir besin kaynağı olması dışında hızlı kilo artışına neden olan bir tatlı olduğunu söyledi. Bu nedenle çoğu kişinin şöyle ağız tadıyla, iç rahatlığıyla aşure yiyemediğini anımsatan Buyrukçu, diyet yapanlar, kilo sorunu olanlar ve şeker hastaları için diyet aşure önerdi.

Bu aşurede şeker yok

İçindeki şeker ve kuru meyvelerden dolayı 100 gram aşurenin 300 kaloriye denk geldiğini ifade eden Dr. Buğra Buyrukçu, “Diyet aşure ise yapay şeker yerine doğal meyvelerle tatlandırılıyor. Dolayısıyla hem kalorisi düşük hem sağlıklı” dedi, diyet aşure tarifi verdi.

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı kuru nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 10 adet kuru kayısı (bölünmüş)
  • 10 adet kuru incir (bölünmüş)
  • 100 gram kuru üzüm
  • 100 gram kuş üzümü
  • 100 gram fındık içi
  • 100 gram ceviz içi
  • Üzeri için tarçın ve nar

Akşamdan ıslattığınız buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Süzdüğünüz nohut ve fasulyeyi, haşlanan buğdaya ilave ederek bu karışımı 20-25 dakika daha pişirin. Ardından 4-5 parçaya böldüğünüz kuru meyveleri de ekleyerek 8-10 dakika pişirmeye devam edin. Pişme işlemi tamamlandığında aşureyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilıdığında ise kaselere alarak üzerini tarçın, fındık, ceviz ve nar ile süsleyin.

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle