Geriİsimler Sözlüğü Giyim Tarzları İsimleri Nelerdir? En Yaygın Bilinen Giyim Tarzları, Stilleri Ve Modaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Giyim Tarzları İsimleri Nelerdir? En Yaygın Bilinen Giyim Tarzları, Stilleri Ve Modaları

Giyim Tarzları İsimleri Nelerdir? En Yaygın Bilinen Giyim Tarzları, Stilleri Ve Modaları

Modada birçok farklı giyim tarzı bulunuyor. Herkesin stiline göre farklı bir moda akımı vardır. Giyimde en önemli olan nokta, kişilerin kendini en iyi hissettiği stili kıyafetlerine aktarmasıdır. Giyim tarzı, kişilerin nasıl biri olduğunu yansıtır. Özellikle kıyafetler ve giyim tarzları kişilerin kişilikleri hakkında bulunan birçok bilgiyi gün yüzüne çıkarmaktadır. Sizler için giyim tarzları isimleri nelerdir, en yaygın bilinen giyim tarzları, stilleri ve modaları hakkında detayları derledik.

Moda ve stil herkes için farklıdır. Herkesin giyim şekli isteğe göre değişiklik gösterebilir. Stiller geçmişe yönelik veya geleceğe yönelik daha modern olabilir. 

 Giyim Tarzları İsimleri Nelerdir? 

 Giyim tarzı eski veya yeni olabilecek şekilde birçok farklı alana uygulanabilir. Bazı kişiler tamamen farklı bir stil kullanmak isterken, bazıları geçmiş giyim ürünlerini tercih edebilir. 20. yüzyılın başlarından beri moda akımları iyice değişmiştir. Birçok farklı giyim tarzı bulunmaktadır ve bu giyim tarzlarını yansıtan bir moda akımı vardır. En çok bilinen giyim tarzları ise şöyledir; 

Avangart Giyim Tarzı 

Maskülen Giyim Tarzı 

Androjen Giyim Tarzı 

Askeri Giyim Tarzı 

Bohem Giyim Tarzı 

Feminem Giyim Tarzı 

Hip Hop Giyim Tarzı 

Spor Giyim Tarzı 

Minimal Giyim Tarzı 

Vintage Giyim Tarzı 

En Yaygın Bilinen Giyim Tarzları, Stilleri ve Modaları 

 Kişiler hem şık hem de rahat bir şekilde giyinmek ister. Giyim ürünleri, kullanım alanları ve tarza göre değişiklik gösterebilir. Her tarz kıyafet ile birbirinden farklı kombin yapmak mümkündür. Her ne kadar giyim denilince akla kadınlar geliyor olsa da, erkekler için de giyinmek oldukça önemlidir. 

 Avangart Giyim Tarzı 

 Farklı malzemeler ile hazırlanarak tasarlanan kıyafetler avangart giyim tarzına aittir. Bu kıyafetler sanatsal kıyafetler olarak da bilinir. Sıklıkla gündelik yaşam için tercih edilmez. Özellikle sergi, ödül töreni, parti veya özel geceler için avangart giyim tarzı tercih edilebilir. 

 Askeri Giyim Tarzı 

 Gençlerin sıklıkla tercih ettiği giyim tarzlarından biri olan askeri giyim tarzı, kamuflaj desenli asker kıyafetlerinden oluşur. Kadın veya erkeklerin rahatlıkla tercih edebileceği giyim tarzlarından biridir. 

 Androjen Giyim Tarzı 

 Androjen giyim tarzı, kadınların erkek kıyafeti kullanmasına denilir. Maskülen giyim tarzı yerine günümüzde daha sık tercih edilen giyim tarzlarından biri. Androjen giyim tarzında, erkek giyim ürünleri kalıp olarak değişir, kadınlara uygun olarak üretilmeye başlar. Kadınlar özellikle maskülen bir hava yaratmak için bu kıyafet parçalarını tercih eder. 

 Maskülen Giyim Tarzı 

 Erkek kıyafetlerinin, kadın kıyafetlerine uygulanmış olan tarza, maskülen giyim tarzı denilir. Bu giyim tarzı içerisinde oldukça zengin ürünler bulunur. Hem erkek kıyafetlerinden çizgiler barından bu tarzda hem de kadın çizgileri yer alır. Bu kombinler özellikle şık görünmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Erkekler veya kadınlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan bir tarzdır. 

 Bohem Giyim Tarzı 

 Bohem hem rahat hem de salaş olarak görünmek isteyen kişilerin en sık tercih ettiği giyim tarzlarından birisidir. Sıklıkla bu giyim tarzı içerisinde kadife, deri, pamuk, keten, ipek ve kürk gibi ürünler tercih edilir. Son derece rahat bir giyim tarzıdır. Kıyafetler katmanlı ve dokulu parçalardan meydana gelir. Bohem giyim tarzında bol bol aksesuar kullanılır. 

 Hip Hop Giyim Tarzı 

 Hip Hop giyim tarzı özellikle Güney Amerika bölgesinde sıkça tercih edilen giyim tarzlarından birisidir. İçerisinde birçok farklı parçanın kullanıldığı bir giyim tarzıdır. Salaş parçalar, zincirler ve spor yapısı ile birçok kişinin tercih ettiği bir tarzdır. Özellikle şapka, kolye, bol yüzük ve bileklik ile rahat parçalar kombin edilir.

False