GeriEtkinlikler Genco Erkal ile Marx’ın Dönüşü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Genco Erkal ile Marx’ın Dönüşü

Genco Erkal ile Marx’ın Dönüşü

Tek kişilik dev kadro!

Şubat ayında tiyatro dünyası, Genco Erkal’ın 2009 yılından bu yana sahnelenen tek kişilik oyunu Marx’ın dönüşü ile yeniden şenlenecek. Sahnelendiği her yerde izleyenler tarafından çok beğenilen oyun; 19. yüzyılda getirdiği kapitalizm eleştirisinde bugün de haklı çıkan Karl Marx’ın günümüze yaptığı kısa ziyareti, eğlenceli anlatımıyla canlandırıyor.

Howard Zinn'in kaleme aldığı, Özüm Özgülgen'in Türkçeleştirdiği ve Genco Erkal’ın yönetmenliğini de üstlendiği ilki gerçekleşen oyun, 18 Şubat Cuma akşamı saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Oyunun Konusu

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, içinde yaşadığımız dönem ile Marx’ın yaşadığı dönemin iç içe geçtiği “Marx’ın Dönüşü” adlı tek kişilik oyunda; Karl Marx’ın, karısı Jenny, kızı Eleanor, dostu Engels ve siyasi rakibi Bakunin gibi karakterlerle ilgili değerlendirmeleri önemli yer tutuyor. Sergilendiği her yerde yoğun ilgi gören oyunda Marx; yaşamıyla ilgili olaylar, Jenny ile evliliği, Londra’ya sürülmesi, üç çocuğunun ölmesi, zamanın politik çatışmaları, İrlanda’nın İngiltere’ye karşı direnişi, Avrupa’daki 1848 devrimleri, Komünist Hareket ve Paris Komünü olayları hakkında konuşuyor.

www.dostlartiyatrosu.com

False