GeriSağlık Geleceğe Gençlerle Adım Atıyoruz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Geleceğe Gençlerle Adım Atıyoruz

Geleceğe Gençlerle Adım Atıyoruz

“Gençlere Sağlık Projesi” ile bugüne kadar 20 bin kişiye ulaşıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Pfizer Türkiye iş birliğiyle 2005 yılında, gençlerin sağlık bilgilerinin artırılması ve daha sağlıklı bir toplum yaratılması amacıyla başlatılan, “Gençlere Sağlık Projesi” ile bugüne kadar Türkiye genelinde 2 bin gence eğitim verildi ve böylece 20 bin kişiye ulaşıldı.

Halk sağlığı ve aile hekimliği alanında uzman doktorlar tarafından uygulanan eğitimlerde gençlere, sağlık hakları, hijyen, beslenme, bağımlılık, kazalardan korunma, güvenli cinsel yaşam gibi temel sağlık konularında bilgi veriliyor. “Akran eğitimi” modelini temel alan projede, 8 günlük programa katılan gençler, öğrendikleri bilgileri 2-4 kişilik gruplar halinde uygulamalı ve eğlenceli yöntemler kullanarak başka gençlere aktarıyor.

Bu eğitimlerle, bugüne kadar 17-25 yaş arasında 2 bin gence eğitim verilerek, 20 bin kişiye ulaşıldı. Gaziantep'e gelen Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan ve TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, düzenledikleri basın toplantısında projeyi anlattı.

“Projeye İnandık ve Sahiplendik”

Melih Memecan, toplantıda şöyle konuştu: “Günümüzde ancak, temel sağlık konularında bilgili, toplumsal konularda duyarlı, sorumluluk ve özgüven sahibi gençler yetiştiren toplumlar iyi bir gelecek kurabilir.

Pfizer Türkiye ve TOG olarak, 5 yıl boyunca geniş kitlelere yayılan Gençlere Sağlık Projesi'ni tüm kalbimizle sahiplendik. Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimine katkıda bulunarak, sağlıkta toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek için birlikte önemli adımlar atıyoruz. Projemiz gelecekte daha sağlıklı bir toplum hedefinin yakalanmasında önemli rol üstlenecektir. Gelecek nesillerimiz için çok değerli bilgi birikimi olduğuna inandığımız projemizi, yeni eğitim modülleri ile zenginleştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Amaç, Sağlık Okur-Yazarlığını Yaygınlaştırmak

Projenin temel özelliğinin sağlık okuryazarlığını, bu eğitimleri alan gençler aracılığıyla topluma ulaştırmak olduğuna işaret eden TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil; “Gençlere Sağlık Projesi ile gençlerimiz, sağlıklı toplum bilincinin oluşması için oldukça önemli bir sorumluluğu üstlendi” şeklinde açıklama yaptı.

A.A

False