GeriHamilelikte Beslenme Gebelikte solunum egzersizleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gebelikte solunum egzersizleri

Gebelikte solunum egzersizleri

Bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Gebelikte solunum egzersizleri yapmak bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Çünkü gebelikte metabolizma artışı ile oksijen gereksinimi de artmaktadır. Bebek büyüdükçe annenin ve karnındaki bebeğin oksijen ihtiyacı artar. Solunum egzersizleri yaparak daha fazla oksijen almayı başarabilirsiniz.

Egzersize Başlayın

Ağız kapalı olarak nefes alın açıkken soluk verin. Hiç bir zaman acele soluk almayın. Derin ve acele etmeden nefes alıp ciğerlerinizi daha çok hava ile doldurun. Düzenli olarak ve yavaşça soluk alıp verin. Nefes verirken iç geçirme gibi ses çıkarın. Bu işlemi yaparken eşiniz veya arkadaşınız yardımcı olabilir. Gebelikte öğrenilen gevşeme teknikleri vesolunum egzersizleri doğum ağrıları sırasında nefes almada size yardımcı olur.

Ayak egzersizleri varis ve pıhtı oluşumunu azalttığı için ayak egzersizlerini tüm gebelik boyunca düzenli olarak yapınız. Ayak parmaklarınızı yukarı çekip bir kaç saniye gerili tutun sonra tam tersine aşağı büküp birkaç saniye bükülü tutun. Bu hareketleri ve son noktada germeyi yavaş fakat ritmim yapın. Daha sonra ayak bileğinizi sağa ve sola daireler çizdirin. Bu egzersiz bütün gebelik süresince yapılabilir.

Kanat Egzersizi

Bütün gebelik süresince kanat egzersizleri yapılabilir, bu egzersiz sırt kaslarını güçlendirir. Ayakta dururken bacaklarınızı omuz genişliğiniz kadar açın. Dirsekler hafif bükülü durulur. Dirsekler arkaya doğru birbirine yaklaştırılır ve son noktada birkaç saniye tutulur.

Doç. Dr. Turan Uslu
Fizyoterapi Uzmanı

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False