Son Dakika Haberler×
  • HAMİLELİK
    • Doğum
    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelikte Beslenme
    • Hamilelikte Cinsellik
    • Hamilelikte Güzellik ve Bakım
    • Hamilelikte Sağlık
  • BEBEK
    • Bebek Beslenmesi
    • Bebek Sağlığı
    • Oyun Ve Aktiviteler
    • Yenidoğan
  • ÇOCUK
    • Eğitim
    • Çocuk Beslenmesi
    • Çocuk Sağlığı
  • ERGENLİK
    • Ergen Psikolojisi
    • Ergen Sağlığı
    • Eğitim
  • EBEVEYN
    • Sağlık
    • Kişisel Bakım
    • İlişkiler
    • Kanuni Hak ve Yasalar
  • YAŞAM
    • Etkinlikler
    • Dekorasyon
    • Alışveriş
    • Nasıl Yapılır?
    • Testler
  • YAZARLAR
Günlük Egazete
Hürriyet Next SosyalHürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linkleri kullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
HAMİLELİK BEBEK ÇOCUK ERGENLİK EBEVEYN YAŞAM YAZARLAR
GİRİŞ
HABERLERAile HaberleriEbeveyn Haberleri

Sahurda yenen tahin tok tutuyor!

Güncelleme Tarihi: Temmuz 08, 2020 18:26

#Diyet#Ramazan#Ramazan Ayı
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2019 10:20

İftar sonrasında ve sahurda bol sıvı tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, tok tutma özelliğine sahip besinler konusunda bilgiler verdi…

1/7Sahurda yenen tahin tok tutuyor

İftar sonrasında ve sahurda bol sıvı tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, tok tutma özelliğine sahip besinler konusunda bilgiler verdi…

2/7Yulaf

Yulaf

Yulaf çok iyi enerji sağlayan protein ve karbonhidratlar açısından çok zengin bir besindir. İçeriğindeki çözünür ve çözünmez lif sayesinde tokluk sağlar, sindirime yardımcı olur ve bağırsakların çalışmasını düzenler. Sahurda yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici olur.

BAKMADAN GEÇME!

3/7Ceviz

Ceviz

Sindirim sistemindeki bozukluğun giderilmesinde aktif olarak rol oynar. Midede ve bağırsakta biriken gazın atılmasında etkilidir. Krom minerali açısından zengindir başta insülin seviyesinin düzenlenmesinde yardımcıdır bu nedenle tok tutucu özelliği vardır. İçeriğindeki omega ve sağlıklı yağlar da tokluk hissi verecektir. Ceviz ayrıca vücudu zinde tutar ve kuvvet verir.

4/7Yumurta

Yumurta

En büyük özelliklerinden biri kırmızı ete oranla çok daha ucuz bir “kaliteli” protein kaynağı olmasıdır. İçeriğinde çok yüksek aminoasit türevi vardır. Sahurda muhakkak alınması gereken olmazsa olmaz bir besindir. Haşlanmış olarak tüketmek ilk seçenek olmalıdır.

BAKMADAN GEÇME!

5/7Tahin pekmez

Tahin pekmez

Bu karışım protein, sodyum ve potasyum miktarı açısından zengin bir besin kaynağıdır. Birlikte vitamin mineral ve enerji deposudur. Yağdan da zengin olan susam yağından meydana gelen tahinin tok tutucu özelliği vardır. Pekmez ile karışınca mide için zararsız hale gelecek ve sindirim için sıkıntı yaratmayacaktır. 1-2 tatlı kaşığı ölçüye dikkat ederek alınması faydalıdır.

6/7Badem

Badem

Zayıflama da etkisi olan badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir. Badem’in omega 3 seviyesi oldukça yüksektir. Bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçiyor ve sizi tok tutuyor. Bağırsakların hareketlerini artırıyor. Diyet yapanlar için ara öğünlerin yıldızı olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.

BAKMADAN GEÇME!

7/7Meyve ve komposto

Meyve ve komposto

Meyveler vücuda enerji verir. Ayrıca oruçla nedeniyle artan kabızlık şikayetlerini de çözer. Elma, armut, kivi, kayısı, şeftali, nektarin gibi meyveler bağırsakların gün içinde çalışmasına yardımcı olur. Hangi meyve olursa olsun özellikle kompostosu içilirse alınan sıvı miktarı daha da artacaktır. Meyve yoğurda karıştırılıp tüketilirse açlık hissi oluşturmaz, mide asidini artırmaz. Komposto hazırlarken içerisine eklenen tarçın, karanfil ve zencefil gibi baharatlarında sindirim ve tokluk hissi artırıcı özelliği vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Diyet#Ramazan#Ramazan Ayı

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.