Son Dakika Haberler×
  • HAMİLELİK
    • Doğum
    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelikte Beslenme
    • Hamilelikte Cinsellik
    • Hamilelikte Güzellik ve Bakım
    • Hamilelikte Sağlık
  • BEBEK
    • Bebek Beslenmesi
    • Bebek Sağlığı
    • Oyun Ve Aktiviteler
    • Yenidoğan
  • ÇOCUK
    • Eğitim
    • Çocuk Beslenmesi
    • Çocuk Sağlığı
  • ERGENLİK
    • Ergen Psikolojisi
    • Ergen Sağlığı
    • Eğitim
  • EBEVEYN
    • Sağlık
    • Kişisel Bakım
    • İlişkiler
    • Kanuni Hak ve Yasalar
  • YAŞAM
    • Etkinlikler
    • Dekorasyon
    • Alışveriş
    • Nasıl Yapılır?
    • Testler
  • YAZARLAR
Günlük Egazete
Hürriyet Next SosyalHürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linkleri kullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
HAMİLELİK BEBEK ÇOCUK ERGENLİK EBEVEYN YAŞAM YAZARLAR
GİRİŞ
HABERLERAile HaberleriFotogaleri HaberleriYasam HaberleriNasil Yapilir Haberleri

Güllaç nasıl yapılır? Güllaç tarifi (Resimli anlatım)

Güncelleme Tarihi: Ağustos 28, 2020 09:53

#Ramazan#Güllaç#Tatlı Tarifleri
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 12:33

İftar sonralarının vazgeçilmezi olan güllacın pratik şekilde hazırlanışı sizlerle...

1/5Güllaç nasıl yapılır Güllaç tarifi (Resimli anlatım)

İftar sonralarının vazgeçilmezi olan güllacın pratik şekilde hazırlanışı sizlerle...

2/5Malzemeler

Malzemeler

8 adet güllaç yaprağı

1 litre süt

2 su bardağı toz şeker (Tatlı seviyorsanız 2,5 su bardağı ekleyebilirsiniz)

2-3 yemek kaşığı gül suyu

Arası İçin:

1 kase dövülmüş ceviz veya fındık veya antep fıstığı

BAKMADAN GEÇME!

3/5Yapılışı

Yapılışı

Süt ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Gül suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. (Süt sıcak olursa güllaç hamur olur) Derin bir tepsiye sütün yarısını alın.

4/5Güllaç nasıl yapılır Güllaç tarifi (Resimli anlatım)

Tek tek güllaç yapraklarını tepsideki süte bulayıp servis edeceğiniz tepsiye dizin. Tepsiye dizerken her yaprağın üzerine yarım kepçe süt dökün. Tepsiye 4 adet güllaç yapraklarını dizdikten sonra üzerine ceviz serpin.

BAKMADAN GEÇME!

5/5Güllaç nasıl yapılır Güllaç tarifi (Resimli anlatım)

Kalan diğer güllaç yapraklarını da aynı işlemden geçirin.tepside kalan sütü üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın. Üzerini arzuya göre süsleyin. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

Bu tarif mutfakvetatlar.blogspot.com yazarı Selma Mollaoğlu'na aittir.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Ramazan#Güllaç#Tatlı Tarifleri

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.