Son Dakika Haberler×
  • HAMİLELİK
    • Doğum
    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelikte Beslenme
    • Hamilelikte Cinsellik
    • Hamilelikte Güzellik ve Bakım
    • Hamilelikte Sağlık
  • BEBEK
    • Bebek Beslenmesi
    • Bebek Sağlığı
    • Oyun Ve Aktiviteler
    • Yenidoğan
  • ÇOCUK
    • Eğitim
    • Çocuk Beslenmesi
    • Çocuk Sağlığı
  • ERGENLİK
    • Ergen Psikolojisi
    • Ergen Sağlığı
    • Eğitim
  • EBEVEYN
    • Sağlık
    • Kişisel Bakım
    • İlişkiler
    • Kanuni Hak ve Yasalar
  • YAŞAM
    • Etkinlikler
    • Dekorasyon
    • Alışveriş
    • Nasıl Yapılır?
    • Testler
  • YAZARLAR
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
HAMİLELİK BEBEK ÇOCUK ERGENLİK EBEVEYN YAŞAM YAZARLAR
GİRİŞ
HABERLERAile HaberleriEbeveyn HaberleriSağlık Haberleri

Gribal enfeksiyonlara kış meyveleri ile savaş açın

Güncelleme Tarihi: Temmuz 08, 2020 18:24

#Grip#Gripten Korunmanın Yolları#Gripsavar
Twitter LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 17:34

Kış aylarında bazı insanlar haftalarca grip yüzünden başını kaldıramıyor, bazıları ise hiç gribe yakalanmamayı başarabiliyorlar. Peki, gribe yakalanmayanlar ne yapıyorlar, ne yiyip içiyorlar da gripten bu şekilde korunabiliyor dersiniz? İşte soğuk kış günlerinde gribal enfeksiyonlardan korunmak için yemeniz gereken kış meyve ve sebzelerinin listesini Uzm. Dyt. Hatice Gürgen veriyor.

1/8Turunçgiller

Turunçgiller

Portakal, mandalina, greyfurt tam bir C vitamini deposudur. C vitamini ise içerisinde bulunduğumuz kış aylarında bağışıklığı güçlendiren bir vitamindir. Sarı-turuncu renkli meyveler beta karotenden zengin olduğu için vücutta A vitaminine dönüşür. A vitamini de yine bağışıklığı güçlendiren ve aynı zamanda görme fonksiyonları dahil olmak üzere cilt sağlığı ve cilt güzelliği için de önemli bir vitamindir.

2/8Şifa dostu meyveler

Şifa dostu meyveler

Nar; kırmızı renkli bir meyvedir. İçeriğinde likopen ve antosiyanin gibi fitokimyasallardan zengindir. Bu fitokimyasallar güçlü antioksidandır ve sağlık için faydalarına bakarsak vücutta oluşan serbest radikallere karşı savaşırlar yani kansere karşı koruyucudur ve kalp hastalıklarını önleyici etkileri vardır. Kolesterol ve kan şekerini dengeleme de etkilidir.

BAKMADAN GEÇME!

3/8Gribal enfeksiyonlara kış meyveleri ile savaş açın

Kırmızı meyvelerde C vitamini ve folik asit yüksektir ve bunlar vücutta oluşan toksinleri temizler, inflamasyonu önler bu özellikleri ile sağlığı koruyucudur.

4/8Elma

Elma

Elma; kalp sağlığı için her gün 1 tane yenmelidir. C vitamini ve güçlü antioksidanlar alabilmek için sarı, kırmızı ve yeşil elma fark etmez her rengini mutlaka tüketin. Elmayı kabuklu yediğinizde aldığınız posa miktarını arttırmış olursunuz ve bu da sindiriminizi rahatlatır. Antioksidanı yüksek bir meyve olduğu için kansere karşı da koruyucu etkisi vardır.

BAKMADAN GEÇME!

5/8Ayva

Ayva

Ayva; kışın hastalanmamak için bağışıklığınızı kuvvetlendiren, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu bir meyvedir. A ve C vitamininden yüksektir. İçeriğinde pektin yüksektir ve sindirim sisteminizi düzenler, bol lifli yapısıyla bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Yüksek potasyum içeriği ile kan basıncını düşürür ve yüksek tansiyonu düzenlemeye yardımcıdır.

6/8Gribal enfeksiyonlara kış meyveleri ile savaş açın

Tüm dünyada beslenme kılavuzlarında günde en az 3-4 porsiyon meyve tüketilmesinin sağlığı koruyucu etkisi olduğu vurgulanmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!

7/8Gribal enfeksiyonlara kış meyveleri ile savaş açın

Kansere karşı koruyucu, kalp sağlığı için, kolesterol ve yüksek tansiyonun düşürülmesi için, bağırsakların düzenli çalışması için, günlük ihtiyacımız olan vitaminleri alabilmemiz ve meyvelerde daha bilinmeyen birçok besin ögesinden faydalanmak için her gün düzenli meyve tüketilmelidir.Meyve tüketiminde ne kadar renk o kadar sağlık demektir.

8/8Gribal enfeksiyonlara kış meyveleri ile savaş açın

Özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonlardan korunmak için her gün; 1 adet elma, 1 adet portakal veya 2 adet mandalina, yarım adet nar, 1/3 ayva tüketilebilir.


TURUNÇGİLLER;
Portakal, mandalina, greyfurt tam bir C vitamini depolarıdır. C vitamini ise içerisinde bulunduğumuz kış aylarında bağışıklığı güçlendiren bir vitamindir. Sarı-turuncu renkli meyveler beta karotenden zengin olduğu için vücutta A vitaminine dönüşür. A vitamini de yine bağışıklığı güçlendiren ve aynı zamanda görme fonksiyonları dahil olmak üzere cilt sağlığı ve cilt güzelliği için de önemli bir vitamindir.
ŞİFA DEPOSU MEYVELER;
Nar; kırmızı renkli bir meyvedir. İçeriğinde likopen ve antosiyanin gibi fitokimyasallardan zengindir. Bu fitokimyasallar güçlü antioksidandır ve sağlık için faydalarına bakarsak vücutta oluşan serbest radikallere karşı savaşırlar yani kansere karşı koruyucudur ve kalp hastalıklarını önleyici etkileri vardır. Kolesterol ve kan şekerini dengeleme de etkilidir. Kırmızı meyvelerde C vitamini ve folik asit yüksektir ve bunlar vücutta oluşan toksinleri temizler, inflamasyonu önler bu özellikleri ile sağlığı koruyucudur.
Elma; kalp sağlığı için her gün 1 tane yenmelidir. C vitamini ve güçlü antioksidanlar alabilmek için sarı, kırmızı ve yeşil elma fark etmez her rengini mutlaka tüketin. Elmayı kabuklu yediğinizde aldığınız posa miktarını arttırmış olursunuz ve bu da sindiriminizi rahatlatır. Antioksidanı yüksek bir meyve olduğu için kansere karşı da koruyucu etkisi vardır.
Ayva; kışın hastalanmamak için bağışıklığınızı kuvvetlendiren, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu bir meyvedir. A ve C vitamininden yüksektir. İçeriğinde pektin yüksektir ve sindirim sisteminizi düzenler, bol lifli yapısıyla bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Yüksek potasyum içeriği ile kan basıncını düşürür ve yüksek tansiyonu düzenlemeye yardımcıdır.
Tüm dünyada beslenme kılavuzlarında günde en az 3-4 porsiyon meyve tüketilmesinin sağlığı koruyucu etkisi olduğu vurgulanmaktadır. Kansere karşı koruyucu, kalp sağlığı için, kolesterol ve yüksek tansiyonun düşürülmesi için, bağırsakların düzenli çalışması için, günlük ihtiyacımız olan vitaminleri alabilmemiz ve meyvelerde daha bilinmeyen birçok besin ögesinden faydalanmak için her gün düzenli meyve tüketilmelidir.
Meyve tüketiminde ne kadar renk o kadar sağlık demektir. Özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonlardan korunmak için her gün; 1 adet elma, 1 adet portakal veya 2 adet mandalina, yarım adet nar, 1/3 ayva tüketilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:
#Grip#Gripten Korunmanın Yolları#Gripsavar

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.