GeriKişisel Bakım G noktasını hassaslaştıran dolgu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

G noktasını hassaslaştıran dolgu

G noktasını hassaslaştıran dolgu

Dolgu takviyesi nasıl yapılıyor?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Gülay Boztosun, dolgu maddelerinin sadece yüz bölgesinde de değil cinsel estetikte ve G noktasını hassaslaştırmada da kullanılmaya başlandığını belirtiyor.

G noktası vajinanın ön duvarında girişten sonraki yolun 1/3'lük kısmının sonunda ( vajina girişinden yaklaşık 3-4 cm sonra) ve vajinanın saat yönünde 10:00 ile 13:00 arasına tekabül eden açıda kalan bölgesidir. Daha da önemlisi G noktası kadının en erojen bölgesi, yani en çabuk ve kolay uyarılan bölgesi olarak kabul edilmektedir.

G noktasını hassaslaştıran dolgu

G noktası enjeksiyonu

Konumu itibarıyla cinsel ilişki esnasında yeterli bir şekilde uyarılamadığı için, genelde birçok kadının bu erojen noktadan habersiz bir şekilde yaşadığı iddia edilir. Uyarı için en iyi yol, dolgu maddesi enjeksiyonlarıdır. Amerika başta olmak üzere Avrupa’da çok uygulanan bir tedavidir.

Cerrahi olmayan, doktor tarafından uygulanması gereken, cinsel yönden aktif kadınlarda, geçici ve basit bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi için bir kollajen türü kullanılır. Kollajen laboratuvarda çeşitli mühendislik teknikleri ile dikkatlice üretilir ve saklanır, kullanıma hazır enjektörler halinde hekime ulaştırılır. Bu ürün FDA onaylıdır, biyolojiktir ve diğer kollajen türlerinin aksine alerji ya da deri testine gerek olmadan kullanılabilir. Yapılan pilot çalışmada enjeksiyon yapılan 10 kadının 9'unda cinsel uyarılmada artış izlenmiştir (g noktası orgazmı) ve etkisi ortalama 4 ay sürmektedir.

False