GeriSağlık G noktanızı keşfedin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

G noktanızı keşfedin!

G noktanızı keşfedin!

G noktanızın nerede olduğunu merak ediyor musunuz?

G noktası, vajina girişinin 2–3 cm kadar içinde ve vajina ön duvarında bulunan bir noktadır. Bu nokta, ilişki esnasında hassaslaşır ve şişerek daha belirgin hale gelir. İdrar kesesi ile idrarı mesaneden vücut dışına ulaştıran iki ucu açık tüp biçimindeki kanal olan üretranın birleştiği yer en hassas olan bölümdür. Bu nokta kadında çoklu orgazmdan sorumludur. Yani klitoris uyarımı ile erkektekine benzer tek orgazm olurken bu noktanın uyarılmasıyla sayıları yüzlerle ifade edilen çoklu ve çok daha doyurucu olabilen orgazmlar meydana gelir.


G noktasının uyarılması

G noktanızı keşfedin

Yapısal olarak vajina geniş ve gevşekse veya doğumlardan sonra genişlemişse bu bölgenin uyarılması neredeyse imkansız hale gelir. G noktasının en kolay uyarılabildiği pozisyon diz dirsek pozisyonudur. Bu yolla G noktası direkt olarak penisin sürtünmesine maruz kalır ve uyarılır.


G noktasına yapılan dolgu uygulaması

G noktanızı keşfedin

G noktasına yapılan dolgu maddesi, bu bölgeyi daha belirgin ve şiş hale getirir, ilişkide uyarılmasını belirgin bir şekilde artırır. Bu işlem için kullanılan maddeler teosyan, restilan, biopolimer, puragen gibi yüz ve dudak dolgularında kullanılan maddelerdir. İşlemin süresi kullanılan dolgu materyaline göre 6 aydan 2 yıla kadar değişir, memnuniyet oranı da oldukça yüksektir.


Dolgu uygulaması nasıl yapılır?

G noktanızı keşfedin

Hasta litotomi dediğimiz normal jinekolojik muayene pozisyonunda yatar. Vajinada gerekli temizlik ve asepsi ortamı sağlanır. G noktasına dolgu maddesi 1–2 cm kadar enjekte edilir. İşlem 5–10 dakika kadar sürer. Vajinaya tampon konur. 4–5 saat sonra çıkartılır. Ertesi gün ilişkiye müsade edilir. Bu işlemden sonra hastanede ya da muayenehanede yatmak gerekmez. Hasta evine gönderilebilir.

False