GeriKişisel Bakım Fondöten sürmenin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fondöten sürmenin püf noktaları

Fondöten sürmenin püf noktaları

Güzellik Danışmanı Maggie Cappelletti'den fondöten sürmenin incelikleri...

“Kullandığınız fondöten renginin seçimi, cildinizin kusursuz görünmesinde büyük bir rol oynar” diyen Güzellik Danışmanı Maggie Cappelletti, fondöten sürmenin inceliklerini adım adım anlattı.

Genelde kadınlar yüzlerinin her köşesine fondöten uygulama hatasına düşerler, bu da yüze maske takılmış gibi çirkin bir görüntüye yol açar. Fondötenin gerçek amacı, sadece kırmızı, bozuk ve engebeli alanlara uygulanarak, cildin dengeli ve düzgün görünmesini sağlamaktır.

[fotogaleri=303]

Aşağıdaki tavsiyeleri okuyarak, fondötenin yüze en etkin şekilde nasıl uygulanacağını öğrenebilirsiniz:

1. Cildinizin temiz ve nemli olmasına dikkat edin. Dilerseniz bir fondöten öncesi astarı (foundation primer) kullanabilirsiniz.

2. Kapatıcı (concealer) uygulayın. Parmağınızla ya da bir kapatıcı fırçasıyla kapatıcıyı alarak gözünüzün altındaki siyah halkalara ve yüzünüzdeki lekelere uygulayın. Kapatıcıyı fondötenden önce uygulamak, cilt tonunun daha dengeli gözükmesini sağlar.

3. Şimdi fondöten fırçanızı ya da parmaklarınızı fondötene hafifçe dokundurarak bir miktar alın. Bu iş için bir sünger de kullanabilirsiniz, ancak süngerler daha çok fondöten emerler ve ürününüz daha çabuk tükenir.

4. Fondöteni suratınızın ortasından, burun bölgesinden başlayarak uygulayın ve yukarı doğru ilerleyin. Genellikle fondöteninizi yüzünüzdeki T bölgesine uygulamalısınız, yani alın, yanaklar, burnunuzun ucu ve dudaklarınızın altındaki bölge. Ancak çene kemiğinize ve saçlarınızın bulunduğu çizgiye yaklaşmayın. Tekrar hatırlatayım, tüm yüzünüzü kaplamayın, çünkü amacınız bir maske görüntüsüne değil dengeli bir cilt görüntüsüne sahip olmak.

5. Fondöteni uyguladıktan sonra görüntüyü inceleyin ve düzgün, dengeli gözükmeyen bölgeleri parmaklarınızla düzeltin.

6. Son adımda ise fondöten pudrası kullanarak uygulamayı tamamlayın. Gün içinde oluşabilecek taşmalara ve yağlanmaya karşı yanınızda yağı emen özel mendillerden (blotting tissues) taşımak güzel bir fikirdir. Tekrar tekrar pudra uygulamaktansa bu daha etkili olacaktır.

False