GeriSağlık Evinizin Doktoru Salep
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evinizin Doktoru Salep

Evinizin Doktoru Salep

Salebin bu kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Soğuk kış aylarının vazgeçilmez içeceği salep, lezzetinin yanı sıra vücudun dengesini kuran bir özelliğe de sahip. Diyetisyen ve NLP Uzmanı Serkan Tutar, salebin mucizevi etkilerini anlatıyor.

Solunum Yolları Ondan Sorulur

Türkiye’de sadece belirli bölgelerde yetişen salep, insan sağlığı için önemli bir içecektir. Bronşit ve üst solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bu rahatsızlıklara iyi gelmesi nedeni ile öksürükten doğan göğüs sertliğini geçirir.

Barsakların Dostu Salep

Salep sindirim sistemine iyi gelen başlıca içeceklerdendir. Özellikle mide ve barsakta yaratmış olduğu müsilaj etkisi nedeni ile koruyucu yapısı vardır. Ayrıca daha düzenli bir barsak sistemi için tüketilmesi önemlidir.

Vücut Isısını Dengeliyor

Salebin vücudumuz üzerinde direkt olarak olumlu etkisi barsak üzerindedir. Barsak sisteminde doğacak sıkıntıların giderilmesinde aktif rol oynamaktadır. Ayrıca soğuk kış günlerinde, vücut ısısının dengelenmesini de sağlar.

Kan Şekerini Düzenliyor

Salebin en önemli özelliği afrodizyak etkisinin bulunmasıdır. Özellikle üzerinde tarçın ile birlikte tüketilmesi kan şekerinin dengelenmesinde önemlidir. Tarçın üzerine yapılan birçok bilimsel veride, bireylerin kan şekerlerinin daha dengeli ve yavaş artığı gözlenmiştir. 

False