GeriNasıl Yapılır? Ev Yapımı Makarna | Mucize Lezzetler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Makarna | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde ev yapımı makarna var!

Malzemeler:

  •  300 gram un
  •  2 adet yumurta
  •  2 yemek kaşığı süt
  •  1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  2 yemek kaşığı su
  •  Zeytinyağı
  •  4 diş sarımsak
  •  2 adet domates
  •  1 adet kırmızı biber
  •  2 tutam taze kekik
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Parmesan

Yapılışı:

  •  Un, yumurta, süt, zeytinyağı, tuz ve suyu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi içerisinde 10 dakika yoğurun.
  •  Tezgahın üzerine dökün. Ardından hamuru birkaç parçaya bölerek unladığınız tezgahınızın üzerine alın.
  •  Böldüğünüz parçaları hamur açma aparatıyla açın.
  •  İncecik açılmış hamurlarınızı makarna kesme aparatıyla kesin.
  •  Kestiğiniz makarnalarınızı 5 dakika Arçelik Ankastre Fırın'da kurumaya bırakın.
  •  Tencereye zeytinyağını koyun.
  •  Sarımsak, domates, kırmızı biber, taze kekik, karabiber ve tuzu karıştırarak bir sos haline getirin.
  •  Hazırlayıp kuruttuğunuz makarnalarınızı kaynamış bir tencere suyun içerisine ekleyerek yumuşamasını bekleyin.
  •  Maksimum 3 dakika boyunca haşlanacak olan makarnalarınızı servis tabağınıza alın.
  •  Makarnalarınızın üzerine hazırladığınız sosu dökün, parmesan serpiştirin ve tarifinizi noktalandırın.
False