Geriİsimler Sözlüğü Ev Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? En Güzel, Büyük, Dayanıklı Ve Yeşil Yapraklı Ev Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? En Güzel, Büyük, Dayanıklı Ve Yeşil Yapraklı Ev Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı

Ev Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? En Güzel, Büyük, Dayanıklı Ve Yeşil Yapraklı Ev Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı

Evlere baktığımız zaman birçok farklı çiçek türü olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Bu çiçeklerin ilgi çeken özellikleri ve bakımları için yapılması gerekenler olduğu bilinmektedir. Sizler için Ev çiçekleri ve isimleri nelerdir? En güzel, büyük, dayanıklı ve yeşil yapraklı ev çiçeklerinin özellikleri ve bakımı nasıldır tüm detayları ile derledik.

Çiçeklerin oldukça ilgi çekici türleri bulunmaktadır. Her türün kendine has özellikleri olmakla birlikte bakımları değişiklik gösterebilir. İyi bir bakım sonucunda her çiçek uzun süreler boyunca dayanıklı bir şekilde durabilir. Son yıllarda evlerin birçoğunda güzel, dayanıklı ve yeşil yapraklı çiçekler olduğu dikkat çekmektedir. 

Ev Çiçekleri ve İsimleri Nelerdir? 

Ev çiçekleri arasında klasik çiçekler olduğu gibi özel çiçeklerde bulunmaktadır. Çiçek bakan kişiler için çiçeğin türü oldukça önemlidir. Hatta bazı insanlar çiçeğine büyük bir değer vererek bakmaktadırlar. 

Difenbahya 

Guzmania 

Ficus Daniella 

Paşa Kılıcı 

Yucca 

Schefflera 

En Güzel, Büyük, Dayanıklı ve Yeşil Yapraklı Ev Çiçeklerinin Özellikleri ve Bakımı Nasıldır? 

Difenbahya

 Ev çiçekleri arasında en yaygın olanlarından birisi difenbahya olarak bilinmektedir. Bu sevilen çiçeğin iri ve güzel yaprakları vardır. Hızlı bir gelişme kaydeden bu çiçek kolay bir bakıma sahiptir. Birçok toprak türünde rahatça yetişebilen difenbahyanın yılda bir kez toprak değişimini yapmak oldukça yararlıdır. Bu sayede çiçeğin daha uzun ömürlü olması sağlanmaktadır. 

Guzmania 

Koyu yeşil yaprakları ile dikkat çeken bu çiçeğin bulunduğu ortama şıklık kattığı bilinmektedir. Çünkü guzmania çiçeğinde harika bir görünüm bulunmaktadır. Dikine uzayan kırmızı renkli dalı ile büyük bir ilgi görmektedir. 

Çiçeğin saksı değişimi iki yılda bir Nisan ayı gibi yapılmaktadır. Özellikle Mart ve Ağustos ayları arasında bolca sulanması yararlı olmaktadır. Bunun yanında ışık gören aydınlık bir yerde olması yarar sağlamaktadır. Çiçeğin daha iyi gelişimi için kaliteli sıvı gübrelerden kullanabilirsiniz. 

Ficus Daniella 

Büyük ve gösterişli bir çiçek olan Ficus Danielle birçok mekanda yer almaktadır. Tek bir gövdeden ürediği görülen çiçeğin kesildiği zaman dallandığı bilinmektedir. 

Ficus Daniella, direkt güneş ışığı almayan yerleri sevmektedir. Bunun için güneş alan ancak aşırı güneş almayan bir yerde bakılması daha uygundur. Toprağı nemli kalacak şekilde sulama yapılması uygundur. Toprağını değiştirirken çiçek büyümüşse eğer mevcut saksıdan bir büyüğünü tercih edebilirsiniz. 

Paşa Kılıcı 

İdeal bir salon bitkisi olması açısından paşa kılıcı çok kişinin tercih ettiği bir çiçektir. Asparagaceae familyasından olan bu çiçeğin anavatanı Nijerya ve Batı Afrika bölgesi olarak bilinmektedir. 

Saksı toprağını her yıl değiştirmek gerektiği bilinmektedir. Çok fazla suya ihtiyaç duymadığı için az sulamakta fayda vardır. 

 Yucca 

Sevilen ev çiçekleri arasında yucca çiçeğinde bulunmaktadır. Her ortama kolayca uyum sağladığı için herkes tarafından tercih edilmektedir. 

Güneş ışığına oldukça çok ihtiyaç duymaktadır. Ancak direkt güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Nem oranı yüksek olan bölgelerde daha rahat yetiştiği görülmektedir. İç mekanlar için ideal olmasının yanında dış mekanlar içinde oldukça idealdir. 

 Schefflera 

Oldukça hoş bir yaprağı olan schefflera salonlarda oldukça ideal bir çiçek olarak yer almaktadır. Bunun yanında düğün ve benzeri özel günler içinde sıkça tercih edilen bir çiçek olduğu görülmektedir. Yaprakları el parmağını andırmaktadır. Bunun yanında sarı ve yeşil tonlarında bir yaprak yapısı bulunmaktadır. 

Schefflera, doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymamaktadır. Bunun için aydınlık bir yerde olması da yeterli görülmektedir. Toprağının ise nemli kalması faydalı olmaktadır. Bunun için sulama yapılacağı zaman elinizle toprağını kontrol ederek sulama yapabilirsiniz. Toprak nemli değilse eğer su verilmesi uygun olacaktır.

False