GeriSağlık Etin yanında portakal suyu tüketmenin faydası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etin yanında portakal suyu tüketmenin faydası

Etin yanında portakal suyu tüketmenin faydası
Abone Olgoogle-news

Uzmanlardan sağlığınızı ilgilendiren önemli hatırlatma...

Uzmanlar, et yemeklerinin bir bardak portakal suyu ile birlikte tüketilmesi durumunda faydalı besin ögelerinin vücutta kullanımının arttığını belirtti.

Uzmanlar; ette bulunan vitamin ve minerallerin, C vitamini ile birlikte tüketilmesi halinde vücut tarafından daha çok kullanıldığını hatırlatarak, etin yanında bir bardak portakal suyunun ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Etlerin özellikle iyi kaliteli protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar; demir, B12 vitamini ve çinko içerdiği için insan beslenmesinde önemli yer tuttuğunu söylüyor. Kırmızı et, portakal suyu gibi C vitamini yönünden zengin içecekler ile birlikte tüketildiğinde ette bulunan faydalı besin ögelerinin vücutta kullanımı artıyor. Bu nedenle uzmanlar, et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içilmesinin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Neriman İnanç, “C vitamini et grubunda yer alan demirin, A ve B vitaminlerinin vücutta daha elverişli olarak kullanılmalarında gerekli olan önemli bir vitamindir. Ette yoğun olarak bulunan amino asitlerden tirozin ve triptofanın metabolizması için de C vitamini gereklidir” dedi.

İnanç, etin içerdiği besin ögelerinin vücutta kullanımının daha iyi olabilmesi için aynı öğünde diğer besinlerle birlikte alınması gerektiğini söylerken, et tüketilirken yanında C vitamini içeren portakal suyunun içilmesine dikkat çekti.

İHA

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle