GeriSağlık Erkeklerde bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır ve belirtileri nelerdir? Bel soğukluğu kısırlık yapar mı ve kaç günde belli olur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır ve belirtileri nelerdir? Bel soğukluğu kısırlık yapar mı ve kaç günde belli olur?

Erkeklerde bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır ve belirtileri nelerdir? Bel soğukluğu kısırlık yapar mı ve kaç günde belli olur?

Bel soğukluğu tüm dünyada birçok insanda görülebilen önemli cinsel sağlık sorunlarından biridir. Genellikle cinsel temas ve ilişki sonrasında ortaya çıkmaktadır. ‘’Neisserria Gonorrhoeae’’ adını taşıyan bir bakteri buna sebep olmaktadır. İlişkide gerektiği gibi korunmayan erkekler, bu ciddiyet arz den problemle karşılaşmaktadırlar. Erkeklerde bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır ve hangi belirtileri verir ayrıntıları ile derledik.

Cinsel ilişkide partnerler arasında sıvı temasları da olmaktadır. Bel soğukluğunun oluşumunda burası en önemli detay olarak öne çıkmaktadır. Hastalığa neden olan bakteri genel olarak bu yol ile insanların vücutlarına kendisini aktarmaktadır. Bu hastalığını belirtilerini ilk etapta fark etmek biraz zor olmaktadır. Çoğu durumda ciddi belirtiler vermeden kendisini ilerletmektedir. Yaklaşık 2 hafta içerisinde kişiler kendilerinde birtakım bedensel sorunlar olduğunu fark etmektedirler.

Erkeklerde Bel Soğukluğu Nedir?

Erkeklerde bel soğukluğu, cinsel rahatsızlıklar sınıfında yer alan bir problemi tanımlamaktadır. Herhangi bir yakın temastan sonra ’Neisserria Gonorrhoeae’’ adındaki zararlı bakterinin vücuda geçmesiyle birlikte ortaya çıkmaktadır.

Yaşam kalitesini önemli düzeylerde bozabilen bu sağlık sorununa kısa sürelerde çözüm üretilmesi gerekmektedir. Aksi halde insanlar vücutlarında kalıcı birtakım problemlerle de karşılaşabilmektedirler.

Dünya genelinde çok sayıda kişi bu sağlık sorunundan mustarip olmaktadır. Kadınlarda da bazen ortaya çıkmaktadır. Ancak hastalığın genellikle hedef aldığı kitlenin erkekler olduğu görülmektedir. Özellikle henüz yaşı genç olan 18 ila 25 yaş arası erkekler bu cinsel sağlık probleminden ciddi manada etkilenmektedirler.

Nasıl Bulaşır ve Belirtileri Nelerdir?

Bel soğukluğu derhal kısa süreler içerisinde ilgilenilmesi gereken oldukça ciddi cinsel sağlık sorunlarından biridir. Bulaşması birçok farklı şekilde olmaktadır. Ancak en temelde bu durum, doğrudan bir yakın ilişkinin olmasından sonra meydana gelmektedir.

Vajinal ve anal ilişki, oral yakınlık gibi durumlardan sonra bu problem ortaya çıkmaktadır. İlişkilerde sıvı teması ve alışverişinin olmasından kaynaklı olarak virüsün geçişine zemin hazırlanmaktadır. Doğrudan bir boşalma gerçekleşmese de direk temasa bağlı şekilde hastalık meydana gelebilmektedir.

Bazı özel durumlarda cinsel birtakım oyuncaklar yoluyla da virüs erkeklerin vücuduna geçebilmektedir. Erkeklerin sürekli olarak farklı partnerlerle birlikte olmaya çalışmaları ve kendilerini korumamaları, onları bu ciddi rahatsızlıkla yüz yüze getirmektedir.

Hastalığın belirtileri genellikle ilk zamanlarda pek ortaya çıkmamaktadır. Bu süreç biraz kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Birkaç günden birkaç haftaya kadarlık zaman dilimi içerisinde en nihayetinde kendisini belli etmektedir.

Erkeklerin hastalığa bağlı şikayetleri arasında idrarı yaparken aşırı yanma hisleri, birtakım ağrıların oluşması gibi durumlar yer almaktadır. Penisten gelen yeşil, sarı veya beyaz renk tonlarında bir sıvının olması da yine bel soğukluğuna işaret eden önemli belirtiler arasındadır.

Boğaz ve eklemlerde biraz ağrılarda olabilmektedir. Gözlerde, ışıkla karşılaşınca ani hassasiyetler ve göz ağrıları da kendisini gösterebilmektedir. Tüm bunlar hastalıktan şüphelenme konusunda yeterli olmaktadır.

Mutlaka onun çok fazla ilerlemesine izin vermeden müdahale etmek gerekmektedir. En uygun tedavi seçeneklerinden yararlanılması önem teşkil etmektedir.

Bel Soğukluğu Kısırlık Yapar mı ve Kaç Günde Belli Olur?

Bel soğukluğunun kısırlık yapması gibi bir ihtimal de bulunmaktadır. Bu rahatsızlığa sebep olan bakteri, cinsel işlevselliği ve düzeni bozmaktadır. Özellikle meninin yolları üzerinde birtakım hasar ve enfekte durumlar meydana getirmektedir.

Bundan kaynaklı şekilde kısırlık problemi kendisini zaman içerisinde gösterebilmektedir. Erkeklerde bel soğukluğunun ortaya çıkması 1 hafta veya duruma göre 2 hafta içinde gerçekleşebilmektedir. Bedensel birtakım şikayetlerin mevcut hale gelmesiyle hastalıktan şüphe edilir.

Mutlaka yolunda gitmeyen bir şeylerin varlığı halinde uzman bir hekime vakit kaybetmeden danışılması gerekmektedir. Erken müdahale bu cinsel sağlık sorununda çok önemli olmaktadır.

 

False