GeriSağlık Erkekler en çok iktidarsızlıktan korkuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkekler en çok iktidarsızlıktan korkuyor

Erkekler en çok iktidarsızlıktan korkuyor

Yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin en çok iktidarsız kalmaktan, kadınların ise kırışıklığa sahip olmaktan korktukları ortaya çıktı.

Akciğer kanserinin bir numaralı sebebi, diğer tüm kanserlerin de en önemli sebeplerinden bir tanesi olarak sigara sayılıyor. Ancak tüm kampanyalar, tüm uyarılara rağmen kadınların sigarayı bırakmalarının en büyük sebebi kırışıklık, erkeklerinkinin ise iktidarsızlık korkusu olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar bu araştırma sayesinde sigara paketlerinin üzerine daha etkili uyarıları koyulabileceğini belirtiyor.

Stirling Üniversitesi'nden Prof. Brian Williams'a göre her 10 sigara tiryakisinden 8'i sigarayı bırakmak istiyor. Araştırmacılar kadın tiryakilerin paket üzerinde yer alan "yaşlanma" ile ilgili uyarılardan 3 kat daha fazla etkilendiğini belirtiyor. Kadınlar ayrıca hamilelik ve çocuklarla ilgili uyarılardan da erkeklere göre çok daha fazla etkileniyor.

Cinsel performans ile ilgili uyarılar erkekleri çok etkiliyor

Erkekleri en çok etkileyen uyarılar ise cinsel performans ile alakalı olanlar. 50 yaşın üzerindeki tiryakiler ise kalp sorunları ve akciğer kanseri ile ilgili uyarılardan etkileniyor.

Öğrenciler ve çalışanlar ise sigaranın cilt gibi dış görünüşle ilgili zararlarından daha çok etkileniyor. İngiltere'deki Stirling Üniversitesi'nde yapılan çalışma Health Education Journal isimli dergide yayınlandı.

Hürriyet
 

False