GeriEtkinlikler Enka’dan Sanat Etkinlikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enka’dan Sanat Etkinlikleri

Enka’dan Sanat Etkinlikleri

Enka Kültür Sanat’ın yaşam dolu bahar programı devam ediyor.

Enka Kültür Sanat, baharı sanatseverlerin bütün duyularını harekete geçirecek bir program ile 1 Mart – 11 Mayıs 2011 tarihleri arasında karşılıyor. Enka 23. Yıl Bahar Programı ile çeşitli tiyatro oyunlarını ve birbirinden renkli sergileri ayağımıza getiriyor.

23 yıldır, kültür-sanat etkinliklerinin en önemli isimleri arasında yer alan Enka Kültür Sanat; tazelenen programını ve yenilenen görünüşünü sanatseverlere sunuyor. Etkinlik programı ise şöyle:

TİYATROLAR

• Malafa

DOT tarafından sahnelenen “Malafa”da, Berrak Kuş, Cemil Büyükdöğerli, Emel Çölgeçen, Elvin Aydoğdu, İbrahim Selim, Mert Can Sevimli, Onur Öztay, Pinar Töre, Riza Kocaoğlu, Tuğrul Tülek ve Yusuf Akgün rol alıyor. Hakan Günday’ın yazıp oyunlaştırdığı, Murat Daltaban’ın yönetmenliğini üstlendiği “Malafa”; 8 Mart 2011, Salı akşamı saat 20:30’da Enka’da sanatseverlerle buluşuyor.

• Hoop Gitti Kafa & Bomba

Krek oyuncularının sunacağı iki oyundan “Hoop Gitti Kafa”da acı bir haber, zor bir görev ve tehlikeli bir oyun anlatılıyor. İkinci perdede sahnelenen “Bomba” ise, izleyicileri kalabalık bir kafede beş insanın hikayesine davet ediyor. Berkun Oya’nın yazıp yönettiği bu iki oyun; 15 Mart 2011, Salı akşamı saat 20:30’da izlenebilir.

• Testosteron

Oyun Atölyesi tarafından sahneye konan “Testosteron”; kadına, cinselliğe ve doğaya yönelik erkekçe bakışın ürettiği şiddet ve ayrımcı dili, bütün açıklığı ile ortaya döküyor. Kemal Aydoğan’ın yönettiği, Metin Coşkun, Onur Ünsal, Emre Karayel, İnan Ulaş Torun, Mert Fırat, Timur Acar ve Tuna Kırlı’nın rol aldığı oyun; 22 Mart 2011, Salı akşamı saat 20:30’da Enka’da sahneleniyor.

• Yastık Adam

Martin McDonagh’ın kaleme aldığı, Mehmet Ergen’in Türkçeleştirip yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Bekir Çiçekdemir, Murat Garipağaoğlu, Murat Karasu ve Serhat Tutumluer rol alıyor. Talimhane Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yastık Adam”; 4 Nisan 2011, Pazartesi akşamı saat 20:30’da Enka’da izlenebilir.

• Bir Tutam Hayat

Anton Çehov’un küçük şakalar olarak nitelendirdiği “Ayı”, “Evlenme Teklifi”, “Düğün”, “Tütünün Zararları” ve “Arabalık” adlı kısa oyunlarından Yavuz Pekman tarafından uyarlanan “Bir Tutam Hayat”; Semaver Kumpanya tarafından sahneleniyor. Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği; Sezin Bozacı, Asil Büyüközçelik, Banu Çiçek, Ani Haddeler Pekman ve Serkan Keskin’in rol aldığı oyun, 12 Nisan 2011, Salı akşamı saat 20:30’da sahnelenecek.

SERGİLER

• Doğuş Üniversitesi Öğretim Elemanları – Karma Sergi

Geleceğin sanatçılarını yetiştiren öğretim elemanlarının çeşitli tarzlardaki eserlerini bir araya getiren “Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi”; 1 Mart 2011, Salı akşamı saat 19:00’da gerçekleşecek açılışının ardından, 21 Mart tarihine kadar Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

• The Jungle Over The Island – Resim Sergisi

Özlem Ölçer’in hissettiklerini, düşündüklerini ve öğrendiklerini evreni anlamaya çalışmak üzere bıraktığı izler halinde ortaya koyduğu “The Jungle Over The Island” başlıklı resim sergisi; 22 Mart 2011, Salı akşamı saat 19:00’da gerçekleşecek açılışının ardından, 18 Nisan tarihine kadar Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

• Family – Sergi

Genco Gülan’ın, resim, heykel, video, yazı ve yeni medya araçlarını kullanarak oluşturduğu ve görsel malzemeden yeni bir lisan oluşturan yapıtları, “Family” başlıklı sergide aile kavramından yola çıkarak farkında olmadığımız kuralları hatırlatıyor. Açılışı, 19 Nisan 2011, Salı akşamı saat 19:00’da gerçekleşecek sergi, 11 Mayıs tarihine kadar Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabilirler. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlayacak. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması gereklidir.

Bilgi için: www.enkasanat.org

Tel: 0 212 276 22 14–15 / 209

www.biletix.com

False