GeriÇocuk Sağlığı Engelli izcilerin uçurtma keyfi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Engelli izcilerin uçurtma keyfi

Engelli izcilerin uçurtma keyfi

Engelli öğrenciler, eğitmenler gözetiminde uçurtma yapımını öğrendiler.

Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzciler Kulübü’ne bağlı engelli çocuklar Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’ni ziyaret etti. Burada kendi uçurtmalarını yapan ve sergilenen uçurtmaları izleyen engelli öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı.

Kulübe bağlı 15 engelli izci, Büyükçekmece Sadık Ahmet İlkokulu öğrencileri ile beraber Üsküdar’da bulunan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’ne geldi. İlk olarak müze bünyesindeki uçurtma atölyesine katıldılar. Engelli öğrencilere burada, eğitmenler gözetiminde uçurtma yapımı öğretildi. Bazı öğrenciler kendilerine verilen malzemeyle, destek almadan uçurtma yapmayı başarırken, bazı öğrenciler uçurtmalarını eğitmenler yardımıyla tamamlamayı başardı.

Engelli öğrenciler daha sonra müze kısmına geçti. İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz, engellilere dünya ve Türkiye’deki uçurtma kültürü hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere müzede sergilenen uçurtmaları tanıtan Aköz,  uçurtmanın sokak kültüründeki yeri ve önemini anlattı. Engelli çocuklar, dünyanın çeşitli yerlerinden getirilmiş birbirinden ilginç ve güzel uçurtmalara dokunma ve yakından inceleme şansı buldu.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi ve uçurtma atölyesinde yaklaşık 1,5 saat zaman geçiren ve gönüllerince eğlenen Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzciler Kulübü öğrencileri, yaptıkları uçurtmaları da yanlarına alarak müzeden ayrıldı.

False