GeriSağlık Enerji kaynağı fındık gribe savaş açıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enerji kaynağı fındık gribe savaş açıyor

Enerji kaynağı fındık gribe savaş açıyor

C vitamini barındıran besinlerle tüketildiğinde iyi bir savunma oluşturuyor.

Gribe karşı C vitamini bakımından zengin meyve ve sebzelerin yanı sıra E vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum içeren fındığın tüketilmesinin de bağışıklık sistemini güçlendireceği belirtildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Örem, yaptığı açıklamada, fındık, ceviz ve badem gibi sert kabuklu besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirerek insan sağlığına olumlu etkilerinin olduğu vurguladı.

Fındık tüketimi vücut direncini artırıyor

Son zamanlarda grip vakalarının oldukça arttığını ifade eden Örem, şunları söyledi:

“Fındık, ceviz ve badem gibi meyvelerin tüketiminin günlük diyetimizin vazgeçilmez bir parçası olması gerekir. Grip ve soğuk algınlığına karşı bu mevsimlerde C vitamini bakımından oldukça zengin portakal, mandalina gibi meyveler ile sebzeler bol miktarda tüketiliyor. Bunun yanında enerji veren özelliği ile E vitamini barındıran fındığın da tüketilmesi vücut direnci açısından fayda sağlayacaktır. C vitamini barındıran ürünler ile birlikte fındık iyi bir takım savunması oluşturur. Böylelikle bağışıklık sistemi daha da güçlenir.”

İyi bir enerji kaynağı

Örem, fındığın birçok özelliğinden dolayı sağlık açısından fayda sağladığını da belirterek, şöyle devam etti:

“Fındıkta günlük tüketilecek toplam miktar yaklaşık 40-50 gram olmalı, aşırı tüketim kilo aldırabilir. Fındık ve benzeri ürünlerin tüketiminin sağlıklı beslenmek için bir hayat tarzı olması gerekir. Fındıkta E vitaminin yanında bol bulunan kalsiyum, magnezyum, potasyum, folik asit ve diğer eser elementler, vücutta birçok faydalı etkilere neden oluyor. Yağ, protein, karbonhidrat, E vitamini, mineraller, diyabetik lifler ve anitoksidant fenoliklerin özel bileşimleri nedeniyle beslenme ve sağlık açısından fındık, kuruyemiş çeşitleri arasında önemli bir konuma sahip. Fındığın besleyici ve duyumsal özellikleri, onu gıda ürünleri için benzersiz ve ideal bir malzeme haline getirmektedir. Yüzde 60,5 oranında yağ içerdiği için fındık iyi birer enerji kaynaklarıdır.”

AA

False