GeriNasıl Yapılır? En zor lekeleri barındırıyor… Battaniye nasıl temizlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En zor lekeleri barındırıyor… Battaniye nasıl temizlenir?

En zor lekeleri barındırıyor… Battaniye nasıl temizlenir?

Soğuk kış günlerinin en güzel eşlikçisi battaniyeleri, bazen televizyon izlerken bazen de uyurken üstümüze örtüyoruz. Pek çok şekilde kullandığımız battaniyelerin üzerine özellikle de televizyon izlerken sık sık bir şeyler döküyoruz. Peki zorlu lekelere sahip olan battaniyeler nasıl temizlenir? İşte cevabı…

Evde kullandığımız pek çok ürünü sık sık temizleriz. Her birini temizlemek için ise farklı püf noktaları vardır. Evlerde en çok kullandığımız şeylerden biri olan battaniyeleri de temizlemek için belirli püf noktaları vardır. Peluş, dokuma, pamuklu, polar gibi birden fazla türü olan battaniyeleri yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise türünü doğru tespit etmek ve ona göre temizlemektir.

- Battaniyeleri sık sık havalandırın ve yıkadıktan sonra mutlaka güzelce kurutun.

- Üzerine dökülen ufak kahve, çay gibi lekeleri temizlemek için her seferinde makineye atmanıza gerek yok. Bu tip küçük lekeleri ıslak beze döktüğünüz bulaşık deterjanı ile silerek de temizleyebilirsiniz.

En zor lekeleri barındırıyor… Battaniye nasıl temizlenir


- Eğer bu lekeler çıkmayacak kadar inatçı ve uzun süredir battaniyenin üzerindeyse kullandığınız bir leke çıkarıcıdan yardım alabilirsiniz. Leke çıkarıcıyı bir kova veya küvetinizin içerisine dökün ve battaniyeyi de içerisine koyun. Birkaç saat bu şekilde beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. 

- Battaniyeleri çamaşır makinesinde yıkarken mutlaka narin yıkama programını kullanmalısınız. Sıkma devrini de yüksek olarak ayarlamamalısınız ki battaniyeniz deforme olmasın. Daha sonra da güzelce kurutun ve kullanmaya devam edin.

- Eğer çamaşır makinenizin kapasitesi battaniyenize uygun değilse sizin için en iyi yol küvette yıkamaktır. Ilık su ile küvetinizi doldurun ve içerisine sabun ekleyin. Daha sonra battaniyeyi ayaklarınızla çiğneyin. Ardından güzelce durulayın ve kurutun.

False