GeriSağlık En sağlıklı meyve suları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En sağlıklı meyve suları

En sağlıklı meyve suları

Hastalıklardan koruyan 6 meyve suyu ve faydaları...

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, hastalıklardan korunmak için bol bol vitamin içeren sağlıklı meyve suları tüketmeliyiz. Meyve suları içerdiği vitaminler, minerallerden dolayı sağlıklı ve zinde olmamızı sağlar. Peki, hangi meyve suları ne için faydalıdır?

İŞTE EN SAĞLIKLI 6 MEYVE SUYU VE FAYDALARI

En sağlıklı meyve suları

1- PORTAKAL SUYU

En lezzetli C vitamini kaynaklarından olan portakal suyu, aynı zamanda kalsiyum ve magnezyum deposu. Dolaşımı rahatlatan ve cildi pembeleştiren bu sağlıklı meyve suyu kılcal damarlar için de kalp dostu.

Bir bardak portakal suyu, günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyunun, kanser hücrelerinin gelişimini önlediği de biliniyor. Portakal suyu bazı ilaçların etkisini azaltabildiğinden dikkatli tüketilmelidir. Aynı zamanda gece geç saatte içilen portakal suyu uykusuzluk da yapabilir.

 

En sağlıklı meyve suları
 

2- ÜZÜM SUYU

Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücutta oluşan serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan üzüm suyu, bol miktarda potasyum ve demir içeriyor.

Üzüm suyunun bağışıklık sistemi ve kalp damar sağlığı üzerine olumlu etkileri vardır. Tek başına son derece zengin içeriği olduğu için diğer meyve suları ile karıştırılarak içilmesine gerek yoktur.

En sağlıklı meyve suları

3- GREYFURT SUYU

Greyfurt, zengin bir lif kaynağı ve içerdiği enzimler nedeni ile kanseri önlemekten, kolesterolü düşürmeye; cilt problemlerine iyi gelmekten, akne üzerindeki olumlu etkilerine, içerdiği C vitamini sayesinde diş eti kanamalarından, metabolizmayı hızlandırmaya kadar pek çok faydalı özelliği var.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye etkisi olan greyfurt, insülin direncini kırıyor; öğünlerden önce yenilecek yarım greyfurt iştah kontrolüne yardımcı oluyor. Antioksidan özelliği de olan greyfurt, cildin kolajen sentezini artırması ve yapısını kuvvetlendirmesi nedeniyle akne tedavisinin etkili silahlarından biri.

Greyfurt suyu, demir içeriği yüksek besinlerle beraber tüketildiğinde demir emilimini artırır. Gribal enfeksiyonlarda, böbreklerin temizlenmesinde çok yararlıdır. Aspirini, greyfurt suyuyla içmek ilacın etkisini iki katına çıkarır.

En sağlıklı meyve suları

4- NAR SUYU

İdrar söktürücü, sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle bedeni güçlendiren nar suyu, güçlü antioksidan içerir. Kolesterol ve şekeri dengeleyerek kalp sağlığını koruyan nar suyu, kanser hücrelerinin gelişmesini de engelliyor. Ayrıca bağırsak parazitlerini de düşürmede etkilidir.

EN PRATİK NAR AYIKLAMA YÖNTEMİ 

[video=hurriyetaile_video/enpratiknarayiklamayontemi.flv]

Düşük tansiyonlu bireylerin nar suyu içmesi tansiyonu daha da düşüreceği için önerilmez zaten nar suyu hipertansiyonu olan bireyler için uygun bir içecektir.

 
En sağlıklı meyve suları
 

5- ELMA SUYU

Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içerir. Bağırsakları düzeltir, cildi temizler. C ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan elma suyu hafızayı güçlendirerek, beyine zarar verebilen toksik maddeleri etkisiz hale getiriyor.

En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.

 

En sağlıklı meyve suları
 

6- VİŞNE SUYU

Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunur. Kandaki asitleşmeyi de temizleyen vişne suyu mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını da sağlar.

Vişne suyu ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahiptir. Vişne suyu ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlar.

[fotogaleri=466] 

False