GeriKişisel Bakım En etkili 11 cilt gençleştirme yöntemi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En etkili 11 cilt gençleştirme yöntemi!

En etkili 11 cilt gençleştirme yöntemi!

Yüzdeki kırışıklık ve sarkmaları azaltıp cildin elastikiyetini artırıyorlar.

İnsanoğlu yüzyıllardır genç kalmanın sırlarını bulmaya çalışıyor. Yıllar geçtikçe yüzümüzde yaşlanmanın belirtileri olan kırışıklıklar, sarkmalar ortaya çıkıyor. Dengesiz beslenme, çevre kirliliği, uykusuzluk, stres, sigara ve alkol kullanımı bu süreci daha da hızlandırıyor. Gelişen teknolojiler sayesinde cildin yaşla birlikte kaybettiği kollajeni artırarak yüzdeki kırışıklık ve sarkmaları azaltıp cildin elastikiyetini artırmak amaçlanıyor.

İşte, en etkili cilt gençleştirme yöntemleri…

1. ULTRASON İLE CİLT GENÇLEŞTİRME: Fokuslu ultason sistemleri sayesinde yüz ovali toparlanır, gıdı sarkmaları azaltılır, cilt gözenekleri sıkılaştırılır. Sonuç sıkılaşmış ve ince kırışıklıkları azalmış bir cilttir. Bu yöntemde ultrason dalgaları hedef dokuda odaklanır. Sürtünmeyle oluşan ısı enerjisi kas üstündeki fasya denilen tabakada ve derin dermiste kaogülasyona neden olur. Vücut tarafından yara olarak algılanan bu bölgede tamir mekanizmaları harekete geçer ve yoğun kollajen aktivasyonu başlar.

2. LAZER UYGULAMASI: Yeni nesil franksiyonel CO2 lazerler, ciltte mikroskopik kanallar açarlar. Uygulama yapılan bölgede kollajen, kan damarları ve keratin hücreleri hasara uğratılır. Vücut bunu tamir edebilmek için alarma geçer. Yapılandırıcı hücreler termal hasara uğramış alana göç ederler ve orada onarım mekanizmasını harekete geçirirler. Cilt altında yeni kollajen sentezi başlar. Bu tip yeni nesil cihazlar cildin üst tabakasına az hasar verdiğinden hastalar kısa sürede sosyal hayatlarına dönebilirler.

En etkili 11 cilt gençleştirme yöntemi

3. RADYOFREKANS: Bu yöntemde radyo dalgaları ile cildin derin tabakaları ısıtılırken, cildin üst yüzeyi korunur. Isının etkisiyle gevşemiş kollajen kısalır, sıkılaşır, yeni kollajen üretimi başlatılır. Franksiyonel iğneli radyofrekans yöntemi en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Başlığında altın iğneler vardır. Altın tercih nedeni iletkenliğin daha fazla olmasıdır. İğnelerin girecekleri derinlik 0,5 mm ile 3,5 mm arasında cihaz üzerinde ayarlanır. Cilt dört ayrı derinlikte enerjilerle hasara uğratılır. Cilt yüzeyine yaklaştıkça enerji düzeyi düşürülür. Burada amaç retiküler dermiste yeni, kolay kırılmayan , oksijensizliğe dayanıklı yanık kollajeni oluşturmaktır. Tabi cilt düzeyi yine korunur, kişi kısa sürede sosyal hayatına dönebilir. Hem radyofrekans enerjisine bağlı, hem de iğnelenmeye bağlı güçlü uyarı vücut kollajenini artırmayı amaçlar. Yeni kollajen yapımı 90. günde başlar ve 6 ay kadar sürer. Ciltte kırıklar tam oturmadan yapılması ileriye dönük bir yatırım olarak düşünülmelidir. 1,5 ay arayla 3 seans olarak yapılır. Leke yapma olasılığı çok düşüktür. Aksine ince kılcal damarları yok edici, lekeleri açıcı etkileri de vardır.

4. PLATELET RICH PLASMA (PRP): Hastadan alınan az miktardaki kanın özel tüplere yerleştirilerek santrüfüj edilmesi ve elde edilen trombositten zengin plazmanın hastaya enjekte edilmesidir. Trombositler kanın pıhtılaşmasını sağlayan hücrelerdir. Amaç yaşlanmış, hasar görmüş cilt altı dokularını uyarmak, cildin yenilenmesini sağlamaktır.

5. KÖK HÜCRE (FIBROCELL) UYGULAMASI: Hastadan alınan dokudaki fibrolast hücrelerin laboratuar ortamında üretilip tekrar hastaya geri verilmesidir.

En etkili 11 cilt gençleştirme yöntemi

6. MEZOTERAPİ: Hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, aminoasitler ve büyüme faktörlerinin enjeksiyon yoluyla cilt altına verilmesi işlemidir. Kollajen sentezini uyararak kırışıklık oluşumunu yavaşlatır, ciltteki lekeleri azaltır. Cildin daha parlak, canlı ve sıkı görünmesine yardımcı olur.

7. GENÇLİK AŞISI: Cilt altına kollajenin yapı taşı olan hyaluronik asit enjekte edilir. 3 hafta arayla 3-4 seans yapılması bir yıllık kür olarak kabul edilir. Tabii bu cildin yapısına göre de değişebilir.

8. KİMYASAL PEELING: Cilde sürülen asitlerle cildin üst tabakası soyulur. Alttan daha canlı, sağlıklı bir cilt ortaya çıkar. Leke olasılığı taşıdığından genellikle kış aylarında yaptırılması önerilir. Mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. 1-3 hafta arayla 6-10 seans uygulanabilir.

En etkili 11 cilt gençleştirme yöntemi

9. DERMATERAPİ: Ucunda mikro iğneler olan dermaroller ya da dermapenle ciltte travma oluşturulur. İyileşme süreci başlatılır. Ciltte kollajen, fibrin elastin üretimi artar. İnce kırışıklık ve çizgilerin yok edilmesinde son derece etkilidir. Akne skarlarının küçülmesine de yardımcı olur.

10. PDO İPLİKLERLE YÜZ ASMA: PDO iplikleri ameliyatlarda kullanılan iplikciklerdir. Cilt altına konulan iplikcikler kollajen yapımını uyarırlar. Elastikiyeti artırıp lifting yaparlar. Etki 3 ay civarında başlar. 1,5 yıl kadar sürer.

11. SILHOUETTE SOFT İPLE YÜZ GERME: Özellikle orta ve alt yüz bölümlerinde oluşan hacim kayıplarına ve cilt sarkmalarına karşı en etkili yöntemdir. Amerika’da geliştirilmiş konili askı ipleridir. Koniler cilt altını tutar. Sarkık cilt kulak kenarlarına itilir. 30 dk kadar süren bir uygulamadır. Etkisi 2 yıl kadar sürer.

False