GeriSağlık Ellerde aşırı terleme neden olur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ellerde aşırı terleme neden olur?

Ellerde aşırı terleme neden olur?

Her yaşta olmakla birlikte en çok genç erkeklerde görülmektedir.

Ellerde aşırı terlemenin her yaşta olmakla beraber genç erkeklerde daha sık görüldüğünü söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Öztekin Oto, ellerdeki aşırı terlemeden bahsetti.

Ellerde aşırı terleme kağıt kalem tutamamadan tutun da el sıkışamamaya kadar varan ciddi işlevsel sıkıntıya yol açan bir sorundur. Özgüvenin yitirilmesine ve iletişim bozukluğuna, içe kapanmaya yol açarak ruhsal bozukluklar da getirebilmektedir.

Her yaşta olmakla birlikte en çok genç erkeklerde görülmektedir.

Sempatik sinir egemenliği sonucunda ortaya çıkar. Gergin, içe kapanık insanlarda daha sık olmakla beraber meslek nedeniyle ellerini cok sık ve aktif kullanmakta olan insanlarda da ortaya çıkar.

Ellerde aşırı terleme neden olur

TANI KONDUKTAN SONRA ETKİN BİR İLAÇ TEDAVİSİ YOKTUR

Tek tedavisi Bilatral Torakal Sempatektomi ameliyatıdır. Bu ameliyat 1992’de ilk kez Türkiye’de tarafımızdan koltuk altından 3 delikten ışıklı cihazla girilerek gerçekleştirilmiştir. O zamandan beri başarıyla koltuk altından bikini bile giyildiğinde görünmeyecek 3 delikten girerek bu ameliyatı gerçekleştirilmektedir.

Çok çeşitli yayınlar sempatik zincirin iki taraflı çıkarılmasının ellerin aşırı terlemesini önleyen tek çözüm olduğunu göstermiştir.

Sempatik zinciri kliplemenin getireceği yan etkiler görülmeyeceği gibi etkili olamaması da söz konusu olmaz.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Öztekin Oto

False