GeriSağlık Ekmekteki kepek oranı artırıldı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmekteki kepek oranı artırıldı

Ekmekteki kepek oranı artırıldı

Ekmekler artık daha sağlıklı olacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, buğday unu ile ekmek çeşitlerinde değişiklik yapılmasına yönelik tebliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, fırıncıların ekmekleri daha fazla kepek içeren unla yapacaklarını söyledi.

Balcı, yaptığı açıklamada, Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu ile Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ uyarınca undaki kepek oranının yüzde 0,50-0,55'ten yüzde 7 ile 8,71'e çıkarıldığını anlattı.

"Fırıncılar, ekmeğini daha fazla kepek içeren unla yapacak" diyen Balcı, "Halkımıza kepeği yüksek ekmeği satarken, sedimantasyon oranıyla da görselliği koruyacağız. Kepek oranının yükseltilmesi, ekmeğin kabarmasını azaltacaktır. Ekmeklerde katkı maddelerinin yasaklanmasıyla görsellik değişecekti ancak kaliteli unla bu sorunun üstesinden geleceğiz" ifadesini kullandı.

"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”

Balcı, Türkiye'de her gün 6 milyon ekmeğin israf edildiğini vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan "Ekmek İsrafı'nı Önleme Kampanyası"na ilişkin genelgenin önemli olduğunu kaydetti.
Balcı, şunları dile getirdi: "Okullarda öğrencilerimize ekmek israfı konusunda bilgi veriliyor. Bundan dolayı çok umutluyum. 2013'ün sonunda inşallah ekmek israfını önleme konusunda büyük bir yol alacağız. Halkımızın daha sağlıklı ekmek tüketmesini sağlarken, damak tadını da bozmadan, tuz oranı düşük ve kepek oranı yüksek ekmekler üretilecek."
Balcı, stoktakilerin tükenmesinin ardından yeni düzenlemeye göre un alacaklarını ifade ederek, fırıncılar ve tüketiciler için faydalı bir dönemin başlayacağını bildirdi.

Kampanyayla kamuoyunun dikkatinin ekmek israfına çevrildiğini belirten Balcı, "Herkes bu kampanyaya müdahil oluyor. Bu tempoda çalışmamızı sürdürmemiz durumda israfın azaltılması noktasında netice alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

A.A

False