GeriEtkinlikler Edith Piaf 100 Yaşında İstanbul’da!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Edith Piaf 100 Yaşında İstanbul’da!

Edith Piaf 100 Yaşında İstanbul’da!

Oyun, Piaf’ın Fransızca şarkılarıyla Marcel’e olan aşkını ve özlemini anlatacak.

Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu, Tiyatro Boyalı Kuş’un davetiyle Edith Piaf’ın Marcel Cerdan’a aşkını ve özlemini konu alan ‘Edith Piaf-Marcel’ adlı oyunuyla 15 ve 16 Ekim 2015’te ilk kez İstanbul’da!

15. yılını kutlayan feminist Tiyatro Tiyatro Boyalı Kuş, Edith Piaf’ın 100. yaşının kutlandığı 2015 yılında Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu’nun ‘Edith Piaf-Marcel’ adlı oyununa ev sahipliği yapıyor. Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde 15 ve 16 Ekim’de sahnelenecek olan ‘Edith Piaf-Marcel’in yönetmeni Hagob Ghazanchyan, Piaf’ı canlandıran ise ödüllü genç oyuncu Mariam Ghazanchyan.

Fransa’nın divası Edith Piaf (Kaldırım Serçesi) 1915 yılında doğar. Çocuk yaşlarda Paris sokaklarında şarkı söylemeye başlar. Champs-Élysées’de gece kulubü işleten Louis Leplée’nin Edith’i keşfetmesinin ardından Paris’in müzik hayatına adım atar. Daha sonraları Paris’in, Avrupa’nın, Amerika’nın ve tüm dünyanın en sevilen ve aranılan şarkıcısı olur. 1933’ten 1963’te ölene kadar yüzü aşkın şarkıya hayat verir.

Edith Piaf 100 Yaşında İstanbul’da

‘Edith Piaf-Marcel’ adlı müzikli oyun, Edith Piaf’ın en büyük aşkı olan Dünya Boks Şampiyonu Marcel Cerdan’ın ölümünden sonra yaşadıklarını konu alıyor. Oyunda Edith Piaf, 1949 yılında bir uçak kazasında hayatını kaybeden Marcel Cerdan’la iletişime geçmek için tinsel ve hayali bir dünya kuruyor. Ve bu tinsel ve hayali dünyada Marcel’e, birer duaya dönüşen şarkılarıyla ulaşıyor. Piaf’ı canlandıran Mariam Ghazanchyan’ın dudaklarından oyun boyunca sadece tek bir kelime süzülüyor: M-A-R-C-E-L!

Efsanevi şarkıcı Edith Piaf’ın 100. yaşını kutlayan ‘Edith Piaf-Marcel’, aynı zamanda Türkiye’de sahnelenecek ilk Ermenistan yapımı oyun olma niteliğini taşıyacak. Mariam Ghazanchyan’ın tek kişilik müzikli performansı, Piaf’ın Fransızca şarkılarıyla Marcel’e olan aşkını ve özlemini anlatacak.

TARİHLER

15 Ekim Perşembe Saat 20.30
16 Ekim Cuma Saat 20.30

YER / ADRES

Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi
Halaskargazi cad. No: 168 Şişli/İstanbul

False