GeriKanuni Hak Ve Yasalar Ev alırken bunlara dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev alırken bunlara dikkat!

Ev alırken bunlara dikkat!

Günümüzde ev sayısının artması, arz talep dengesi, devletin ev almak için vatandaşa uyguladığı uygun kredi imkanları birlikte değerlendirildiğinde ev almak ciddi manada kolaylaştı. Ancak son zamanlarda tüm dünyada etkisini sürdüren ekonomik buhran Türkiye’de de etkilerini göstermiş ve bu durumdan en çok gayrimenkul sektörü etkilenmiştir.

Son zamanlarda artan maliyetleri karşılayamayan müteahhitler inşaatları teslim edemez olmuş ve vatandaş mağdur edilmiştir. Bunun yanında, ev sahibi olmak isteyenlerin bu isteklerinden nemalanan fırsatçılar ortaya çıkmış, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinden de vatandaş mağdur olmuş ve bu konuyla ilgili hukuki uyuşmazlıklar çoğalmaya başlamıştır.

Ev almak eskiden çok önemli bir olay olup statü atlamak anlamına geliyordu. Oysa şimdi ev almak basitleşse de fiyat oynamaları, kredilendirme sistemi derken basit görünen işin arkasında yasal olmayan birtakım işlemler olduğu fark edilmeye başlanmıştır. Peki ev alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda Avukat  Elvan Kılıç bakın neler söylüyor.

Hürriyet Podcast kanalını Spotify’da takip edebilirsin!

 

False