GeriHamilelikte Sağlık Dünyada eşi benzeri yok
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünyada eşi benzeri yok

Dünyada eşi benzeri yok

Siz de bunu başarabilirsiniz.

Arjantin'de kalp nakli olan bir kadın, tüp bebek yöntemiyle bebek dünyaya getirdi. Böylece dünyada kalp nakli yapılan ve tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olan ilk kişi oldu.

Başkent Buenos Aires'teki klinikten yapılan açıklamada, 13 yıl önce kalp nakli olan Juliana Finondo'nun (39), tüp bebek tedavisiyle 2,5 kg ağırlığında Emilia adında bir kız bebek dünyaya getirdiği belirtildi.

Kalp nakli olan kişilerin kullandığı ilaçların yeni hücrelerin gelişimini önlediğini ve bu hücreler arasında gebe kalmayı sağlayacakların da bulunduğuna dikkati çeken doktorlardan Gustavo Leguizamon, dünyada kalp nakli yapılan ve tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olan başka bir kimse olmadığını bildirdi.

Kalp doktoru Sergio Perrone de, şansın birçokları için de var olduğunu, ilk denemeden sonra Finondo'nun gebe kaldığını, 15 günde bir yapılan sıkı kontroller ve ilaç değişikliklerinden sonra Emilia'nın dünyaya geldiğini ifade etti.

Finondo da yaptığı açıklamada, hiç korkmadığını ve iyimser olduğunu ifade etti. ABD'de kalp nakli olan 50 kadın normal yollarla gebe kalmış ve doğum yapmıştı.

A.A

HAMİLELİKTE İDEAL KİLO HESAPLAMA

False