GeriEtkinlikler “Düğün” Var
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Düğün” Var

“Düğün” Var

Bir düğün ve 8 kadın!

Ayşe Bayramoğlu’nun kaleme aldığı, Tilbe Saran’ın yönetmenliğini üstlendiği yeni oyunu “Düğün”; kadınların hem mağdur hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor.

Ataerkil sistemde var olmaya çalışan kadınların, şiddetin uygulayıcısı haline gelerek içselleştirilen ve dile yerleşen şiddeti yeniden üretmelerini konu alan “Düğün”; aile yadigarı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı ile açılıyor.

Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı, damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün için ayarlanmış bir yardımcı kızın bulunduğu mutfak, oyun ilerledikçe her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekana dönüşür. Hiçbirinin, birbirinden farkı olmadığını anlayan sekiz kadının hepsi, bir sebeple “mağdur” ve bir başka sebeple “fail” ama aslında birer “kurban” olduklarını görürler. “Düğün”deki sekiz kadının, içinde yaşadıkları eril dünyayla baş edebilmek için buldukları tek yol; aynı eril sistemin bir parçası olmaktır.

“Düğün” Var
 
“Düğün” Var

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunda Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez ile genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor.

Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan “Düğün”, 5 Nisan’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

www.aysaorg.com

False