GeriEtkinlikler Düğün davetiyesi seçimi nasıl olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düğün davetiyesi seçimi nasıl olmalı?

Düğün davetiyesi seçimi nasıl olmalı?

Davetiyenin düğünün temasına da uygun olması gerekiyor.

Davetiye küçük bir detay gibi gözükse de düğün hazırlıklarında önemli bir yer tutuyor. Bu seçimin düğünün konseptine uygun olmasını belirten Organizatör Filiz Özkent, detayları bizlerle paylaştı ve dikkat etmemiz gereken önemli noktaları da belirtti.

Düğün davetiyesinin siparişi en az 2 ay önceden verilmelidir. Davetiye seçildikten sonra yapım süreci en az 1 haftayı alır. Davetiye basımı tamamlandıktan sonra davetiyelerin üzerine kaligrafla davetli isimleri yazılır ve davetiyeler şeffaf jelatinlere geçirilir. Tabii bu davetiyelerin klasik sunum şeklidir. Bazen davetiyeler farklı şekillerde de hazırlanabilmektedir. Örneğin şık bir kutuda, içinde hem davetiyesi hem düğün hatırasıyla beraber, çikolata veya bonbonlarla hazırlanabilir. Bazen gelin damat isimleri yazan şık kumaş ya da karton torbalarda, bazen özel yapım cam şişelerde, bazense özel dikilmiş keselerde veya zarflarda sonsuz sınırsız sunumlarla davetiyeler hazırlanmaktadır.

[fotogaleri=94]

Davetiyeler konuklara ne kadar zaman önce dağıtılmalı?

Davetiyeler konuklara düğünden en az 1 ay önce verilmelidir. Davetiyede LCV (Lütfen cevap veriniz) için de düğünden 15 gün öncesi bir tarih verilmelidir.Düğüne katılacak konuk sayısının net belirlenmesi için LCV hizmeti çok önemlidir.Düğün için yapılacak hazırlıklarda davetli sayısının 10 gün önceden belirlenmesi önemlidir çünkü net davetli listesine göre yerleşim planları oluşturulur.

Davetiye seçerken bunlara dikkat!

- Davetiye seçerken düğünün konseptine uygun bir davetiye seçilmesi gerekir. Örneğin, bir kır düğününe altın varaklı, taşlı davetiye seçmek doğru olmayacağı gibi sarayda yapılan bir düğün için kır çiçekleri ya da deniz kabukları olan bir davetiye seçmek de doğru olmayacaktır.

- Düğün davetiyesi düğünün konseptini yansıtmalıdır. Örneğin bahar temalı bir düğün davetiyesinde bahar dalları, çiçekleri, gorselleri, renkleri kullanılabilir. Deniz temalı bir düğünün davetiyesi deniz kabukları, denizyıldızları, sedefler, incilerle hazırlanabilir.

Davetiyelerdeki son trendler

Davetiyelerde gelin-damat baş harflerinin kullanıldığı zarflar, kumaş kaplı, kutulu, aksesuarlı, mühürlü ve püsküllü davetiyeler en çok tercih edilenler arasında.

False