GeriSağlık Dövme Yaptırmayı Düşünenler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dövme Yaptırmayı Düşünenler!

Dövme Yaptırmayı Düşünenler!

Dermatologlardan dövme yaptırmayı düşünenlere uyarı!

Özellikle gençler arasında bir tutku haline gelen dövme yaptırma işlemi, sağlık kurallarına uyulmadığında önemli sorunları beraberinde getirebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Zehra Aşiran Serdar, dermatologlar olarak kesinlikle önermeseler de yaptırmayı düşünenler için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Kalıcı Dövme Nasıl Yapılıyor?

Dövme diğer ismi ile Tattoo; çözünmeyen pigmentlerin deriye enjekte edilmesiyle oluşur. Pigment deriye uygulanır ve deri iğne ile delinerek maddenin deride bulunan dermis tabakasına geçmesi için itilir. İçeriye giren maddelere bağlı alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu durumda mutlaka bir dermatologa başvurmak gerekmektedir.

Dövmeyi Güvenli Ellerde Yaptırın

Dövme yaptırırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, hijyen şartlarının iyi olduğu ortamlarda yapılmasıdır. Hepatit, tüberküloz, HIV gibi enfeksiyonların bulaşabileceği akılda bulundurulmalıdır. Biz dermatologlar olarak dövmenin yapılması taraftarı olmamamıza rağmen dövmenin gençler arasında çok sevilmesi ve uygulanması nedeniyle, dikkatli olunması ve en azından ehil ellerde yapılmasında fayda olduğunu düşünmekteyiz.

Dövme Lazerle Siliniyor

Dövmenin çıkarılması işlemi ise dermatologlar tarafından çeşitli lazerler ile yapılmaktadır. Ancak siyah renk daha rahat çıkarılmasına rağmen kırmızı, yeşil gibi renkler daha zor ve seans sayısı daha fazla olabilmektedir. 

False