GeriDoğum Doğum yöntemleri ve doğuma hazırlık süreci
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum yöntemleri ve doğuma hazırlık süreci

Doğum yöntemleri ve doğuma hazırlık süreci

Özlem Salcı ile Anneler Öğreniyor da bu hafta "Doğum Yöntemleri ve Doğuma Hazırlık Süreci" konusunu Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nalan Karacaoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Annenin doğuma hazırlanması hem psikolojik hem de bedensel açıdan olmalıdır. Yani öncelikle bu fikri kabullenmelidir. Hamile kalmadan önce bir takım testlerin yapılması gerekir. Kan sayımları, vitamin takviyeleri, gerekirse bir diş muayenesi yapılması gerekir. Kişinin bir rahatsızlığı varsa gebelik öncesi mutlaka araştırılıp tedavisinin yapılması gerekir.

Kişi gebe kaldıktan sonra bedensel olarak yoga, yürüyüş, yüzme, plates yapabilir. Diyetine çok önem vermesi gerekir. Münkün olduğunca doğal beslenmeli ve paket ürünlerden uzak durmalıdır.

Doğum yaklaştığında yavaş yavaş doğum olayına ısınması gerekir. Biz her zaman normal doğumu tercih ediyoruz. Doktorunun söylediği ekstra bir patoloji yoksa anne, kendisini normal doğuma hazırlamalıdır.

Doğum için hazırlanan egzersizleri yapabilir. Eşi ile nefes egzersizleri yapabilir. Plates topu üzerinde kasları güçlendirici egzersizler yapabilir.
Böylelikle doğuma hazır olur ve kendisini daha iyi, daha rahat hissedebilir.      

BEBEĞİM NE ZAMAN DOĞACAK?

False