GeriSağlık Doğum sonrası forma girmek için orjinal yoga sistemi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum sonrası forma girmek için orjinal yoga sistemi

Doğum sonrası forma girmek için orjinal yoga sistemi

Yeni anneler, bebekleriyle birlikte fiziksel formlarına kavuşabilirler.

Annelerin hamilelik sırasında vücutlarında oluşan değişikliklerin, doğum sonrasında eski halini almasında Orijinal Yosa Sistemi etkili bir araçtır.

Yeni anneler, bebeklerinden uzak olmanın huzursuzluğunu yaşamadan fiziksel formlarına kavuşabilirler. Anne-bebek için Yoga çalışmaları sayesinde anneler kendileri iyi hissederken, özgüvenleri de güçlenecektir. Hem kendileri hem de bebekleri için faydalı bir çalışmayı, bebekleri ile beraber yapmanın tadına varacaklardır.

Anne huzurluysa bebek de huzurludur.

Anne ile bebek arasında süçlü enerjisel bir bağ vardır. Her yeni annenin yaşayabileceği sinirsel, zihinsel, duygusal serinlikler bebekler tarafından acılanır. Anne huzurlu ve mutlu olduğunda bebek de huzurlu olur. Anne-bebek için Yosa sayesinde, anne- bebek ilişkisi daha dengeli, sağlıklı ve olumlu olmaktadır. Anne ile bebek arasındaki ilişki pozitifleşmektedir. Bu iletişim bebeğin fiziksel selişimine katkıda bulunmaktadır. Bebeğin enerji alanı güçlenmekte ve yetenekleri gelişmektedir. Çalışmalar sayesinde bebeğin fiziksel, duysusal, zihinsel ruhsal alanları arasında uyum ve denge sağlar. Bu da bebeğin ileride sağlıklı, dengeli topluma yararlı bir insan olmasını sağlar, anne karnında iken bebek, çeşitli Çakra gelişme aşamalarından geçmektedir. Bu selişim Sahasrara (Tepe üstü) Çakra merkezinden başlamakta ve Muladhara (Kök) Çakra merkezine doğru ilerlemektedir. Hamileliğin bitiminde Muladhara (Kök) Çakra gelişir. Bu merkez yeni doğan bebeği dünyayla birleştirmektedir.

Psikologlar yaşamın ilk yıllarını ömrün en kritik dönemi olarak görmektedirler

Yeni doğmuş bebek kendini tanımadığı soğuk bir dünyada bulur, yalnız ve çaresiz hissedebilir. Bebek bu korkutucu duygularla başa çıkamadığında ilk tıkanmalar Muladhara (Kök) Çakra merkezinde ortaya çıkmaktadır. Yaşamın ilk yılında bu enerji merkezi etkilidir. Güven duysusunun temeli bu zamanda oluşmaktadır. Bu süven duygusu, kişiliğin korkusuzca ve tam şekilde selişmesi için gerekli potansiyeli oluşturur. Muladhara (Kök) Çakra merkezindeki tıkanmalar ise tüm enerj sistemini ve psikolojiyi etkilemektedir. Bu yüzden psikologlar yaşamın ilk yıllarını ömrün en kritik dönemi olarak görmektedirler. Bu dönemde anne-bebek Yoga çalışmaları ile anne ve bebek arasında pozitif, sevgi ve güven dolu bir iletişim sağlanır.

Bebeğin öz güven dolu gelişimi için ne yapılmalı?

Bebeğin Çakra merkezleri ince bir koruyucı tabakaya henüz sahip değildir ve psikoloji tesirlere açıktır, çok kolay incinebilir. Bu dönemde anne ile bebeğin birlikte katıldığ Yoga çalışmasında güven ve huzur dolu pozitil enerji doğrudan bebeğin enerji merkezlerine Sİrer, yapılandırır. Özellikle doğum sonrası dönemde annenin beden, zihin ve duysularını temizleyip, pozitif enerjiyle doldurmaya ihtiyacı vardır. Düzenli yapılan Orijinal Yosa Sistemi çalışmaları, annenin enerji sistemini denseye sokar. Bu enerji doğal olarak bebeğe Seçer; böylece bebeğin özsüveni, denseli duysusallığı, kişisel gücü, sevgi ve iletişim kurma yeteneği, düşünce ve hayal gücü ve özbenliğiyle iletişim kurma yolunda gelişimi sağlam temeller üzerinde yükselir, desteklenir.

Yoga academy

False