GeriEtkinlikler Doğal Çocuk Projesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğal Çocuk Projesi

Doğal Çocuk Projesi

Yeşil bir dünya hâlâ mümkün!

Yeşil bir dünya hâlâ mümkün! Hayal güçleri sınırsız çocukların yaratıcılıklarına inanan Doğal Çocuk Projesi'nin amacı; onların düşledikleri dünyayı göstermelerini sağlamak. 

İstanbul Sarıyer’de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin “Öko-Tex Standard 100” sertifikalı tişörtlere, ekolojik boyalarla, yeşil bir dünya hayalini çizmesi ve boyaması olarak şekilde tasarlanan proje, 3 ana amaç çerçevesinde gerçekleştirilecek.

1- Sağlıklı nesiller için giysi güvenliğine dikkat çekmek ve öğrencileri konu çerçevesinde düşünmeye yönlendirmek.

2- Yeşil bir dünya için farkındalık oluşturmak ve öğrenciyi bilinçlendirmek.

3- Çocukların doğrudan tişörte boyama yapmasını sağlayarak, tasarım yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek.

Çocuklar tişörtleri boyayacak

Sarıyer’de ki 51 resmi ve özel ilk öğretim okulundaki 1000 öğrenciye ücretsiz tişörtler dağıtılacak ve bu tişörtlere boyama yapmaları sağlanacaktır.

Bu seminerde Proje Stüdyo Tasarım Ofisi proje tanıtımı ve tasarım kültürü, OKEO-TEX Birliği kurucularından olan Hohenstein Enstitüsü uzmanları tarafından “Güvenli Giysi Nedir?” konulu bir eğitim verilmiştir.

14 Mayıs -18 Mayıs 2012’de Sarıyer ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oluşturulacak jüri üyeleri tarafından dereceye girenler belirlenecektir.

29 Mayıs 2012’de Ufuk Koleji’nde ödül töreni gerçekleştirilecek ve seçilen tişörtler, Haziran ayının ilk haftası (tarih bildirilecektir) içersinde İstinye Park AVM’de sergilenecektir.

www.dogalcocuk.org

False