GeriEtkinlikler Dizilerde Doktora Yönelik Şiddete Tepki
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dizilerde Doktora Yönelik Şiddete Tepki

Dizilerde Doktora Yönelik Şiddete Tepki

Toplumu olumsuz etkiliyorlar!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, televizyon dizilerinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sahnelerinin son zamanlarda sağlık kurumlarındaki doktor ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artmasına neden olduğu görüşünü bildirdi.

Dokucu, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda sağlık kurumlarında hekim ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek daha fazla gündeme geldiğini belirterek, sağlık çalışanlarının mesleklerini icra ettikleri sırada da fiziksel ve sözlü saldırıya uğramalarını hiçbir şartta kabul edilebilir bulmadığını ifade etti.

Dokucu, bir TV kanalında yayımlanan dizinin 20 Haziran 2011 tarihindeki final bölümünde, görevini yapan doktora yönelik şiddet sahnelerinin yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Dizide yer alan 'O ölürse sen de ölürsün. Yaşamak istiyorsan kurtar onu' gibi cümleler, görevlerini yaparken hiçbir şekilde ayırım gözetmeyen sağlık çalışanlarına yönelik küçük düşürücü anlamlar içermekte ve doktorluk mesleğini hedef göstermektedir. Kamuoyunda önemli bir izlenme oranı bulunan bir dizide bu şekilde sahnelerin yer alması, zor şartlar altında mesleğini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarımız tarafından üzüntüyle karşılanmış olup, İstanbul Sağlık Müdürlüğüne söz konusu dizi ile alakalı hekim ve diğer sağlık personeli tarafından çok sayıda şikayet bildirilmiştir.

Birçoğu toplumda rol model olmuş dizi oyuncularının sağlık çalışanlarına yönelik şiddet içeren sahnelerde yer alması, toplumumuzda bu tarz davranışların yaygınlaşmasında özendirici nitelik oluşturmaktadır. Hastalarının tedavisi konusunda elinden gelen her şeyi yapan sağlık çalışanlarının, ellerinde olmayan olumsuz gelişmeler nedeniyle tehdit ve şiddete maruz kalmalarını uygun bulmuyoruz.

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü olarak gerek yapım şirketlerinden gerekse basın ve yayın organlarından talep geldiği takdirde senaryolarda yer alan sağlık içerikli bölümlerde her türlü desteği vermeye ve iş birliğine açık olduğumuzu ifade etmek isteriz.”

AA

UZMANLAR SURVIVOR'DAKİ TANER'İN PSİKOLOJİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

False