GeriSağlık Diş tedavisi ile ilgili yanlış bilinenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diş tedavisi ile ilgili yanlış bilinenler

Diş tedavisi ile ilgili yanlış bilinenler

Dişler; konuşmamızda, gülmemizde, çiğnememizde en önemli yardımcılarımız. Dişlerimize gereken özeni göstermeli ve diş hekimine düzenli olarak gitmeliyiz. Dişlerimizde bulunan sıkıntıları en kısa zamanda çözüme ulaştırmalıyız. Diş tedavilerinde bilinen yanlışlarla ilgili Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Burak Büyüktürk konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

DİŞ İMPLANTLARI KANSER YAPAR!

Diş implantları titanyum alaşımından yapılan vidalardır. Titanyum vücutta güvenilir şekilde kullanılan bir metaldir. Steril ortamda, güvenilir firmalar tarafından üretilen implantların herhangi bir zararı yoktur.

Diş tedavisi ile ilgili yanlış bilinenler

İMPLANTLARI VÜCUT KABUL ETMİYORMUŞ!

İmplantlar genel sağlık durumu iyi olan hastaya, steril koşullar sağlanarak uygulanırsa ve sonrasında da hasta hijyen kurallarına uyarsa implantların kaybedilme oranı çok düşüktür.
Burada önemli noktalardan birisi de implantın kemikle kaynaşmasını sağlayan yüzey özellikleridir. Özel yüzey işlemleri uygulanmış implantlar kullanıldığında kısa dönemde de uzun dönemde de implant kaybedilme oranı çok düşüktür.

İMPLANT ÇOK AĞRILI BİR İŞLEMDİR!

İmplant tedavisi lokal anestezi altında uygulanır. İşlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez. İşlem sonrasında ise ilk 24 saat içinde ağrı kesici ile geçebilecek derecede bir ağrı olabilir.

False