GeriÇocuk Sağlığı Diş hekimi korkusu küçük yaşta başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diş hekimi korkusu küçük yaşta başlıyor

Diş hekimi korkusu küçük yaşta başlıyor

Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, hastaların diş hekimlerinden korkmaması gerektiğini yeni gelişen teknoloji ile her şeyin artık daha kolay olduğunu söyledi.

Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, hastaların çoğu korktuğundan dolayı doktora gelmediğini ifade ederek, ”Her ne kadar ağız sağlığının önemini dile getirip sürekli yazılar yazıp sizleri bilgilendirmek istesek de unutmamamız gereken en önemli konu diş fobisi. Toplumun birçoğu diş hekimi koltuğundan çekindiği için diş problemlerini erteliyor. Maalesef diş fobisi veya diş hekimi koltuğu fobisi çok küçük yaşlara veya ağrılı tedavilere dayanıyor. Günümüzde diş hekimliğinde kullanılan malzemeler ve aletler teknoloji ile paralel ilerlemiş durumda, bu nedenle diş tedavisi için koltuğa içiniz rahat bir şekilde oturabilirsiniz. Tabii ki diş hekiminizin el hassasiyeti ve sizinle olan iletişimi çok önemli. Bunun için genelde ilk vizitede ön görüşme randevusu, sonrasında tedaviye ikna olduğunuzu hissettiğinizde tedavi randevusu oluşturmakta fayda var. Diş hekiminiz en rahat ve ağrısız bir şekilde tedavi için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Küçük yaşta başlayan bu fobinin büyük çoğunluğunun ebeveynlerin hatası olduğunu belirten Uzunpınar, “Eskiden diş çektirmek ebeveynler, hastalar ve diş hekimleri için en hızlı yöntemdi, bu nedenle diş fobisinin artması da kaçınılmaz oldu. Küçük yaşta diş hekimi ile tanışıp sohbet etmek fobiyi ortadan kaldıracaktır, hatta oluşmayacaktır. Biz iyi niyetli ve sevimli insanlarız, bizden korkmayın. Ayrıca koltuklarımız da birinci sınıf rahatlıkta” ifadelerini kullandı.

False