GeriSağlık Derisinin altından penis çıktı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Derisinin altından penis çıktı

Derisinin altından penis çıktı

Erkek olmak için girdiği ameliyatta derisinin altında penis bulundu.

Biyolojik olarak kız doğan ve çocukluğundan beri kendini erkek gibi hisseden 32 yaşındaki B. Y. erkek olmak için mahkemeden karar çıkarttı. Ameliyat sırasında deri altına gömülmüş erkeklik organı ortaya çıktı. Erkek olan B. Y. bu defa pembe nüfus cüzdanı ile adının değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu.

Dava dilekçesinde yaşananlar şöyle anlatıldı: B. Y. 1981 yılında biyolojik olarak kız doğdu. 7-8 yaşlarına geldiğinde kendini kız gibi değil erkek gibi hissetmeye başladı. Erkek gibi giyinen ve erkek gibi davranan B. Y. yaşı ilerledikçe kadınlara ilgi duymaya başladı. İstanbul Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda terapilere katılan ve psikolojik yardım alan B. Y.'ye, ‘cinsel yönden kadınlara ilgi duyan ve biyolojik cinsiyetin erkek olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından gerekli olduğu' tanısı konuldu. ‘B..’ olan adı ile cinsiyetinin değiştirilebilmesi için ameliyat olmasına izin verilmesini istedi.

Mahkeme nüfusta kadın olan B.'nin transseksüel yapıda olup olmadığı, ayrıca üreme yeteneğinden yoksun olup olmadığı hususlarının belirlenmesi için sağlık kurulundan rapor alınmasına karar verdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın 16 Ağustos 2006 tarihli raporuna göre cinsiyet değişikliğinin ameliyat olmasına engel olmayacağı ve ameliyatın ruh sağlığına olumsuz etki oluşturmayacağı belirtildi. Sağlık Kurulu'nun raporu üzerine B. Y.'nin ameliyatla erkek olmasına karar verildi. Mahkeme kararına istinaden 23 Eylül 2011 tarihinde Levent'te özel bir hastanede ameliyat masasına yattı. Ameliyat sırasında B. Y.'nin deri altında gömülü vaziyette erkeklik organı bulunduğu ortaya çıktı.

Habertürk

False